Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κρήτη: Έπαιρναν 3.000 ευρώ για κάθε μετανάστη – Συγκλονιστικά στοιχεία για τις αποθήκες “ψυχών”


Ο λόγος για τα στοιχεία που ήρθαν στο “φως”, για μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στο Ηράκλειο.




Το μεσημέρι, ο Ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε εξήγησε τον τρόπο που λειτουργούσαν οι διακινητές,
με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος χθες από τις αρχές εντοπίζοντας τις δύο αποθήκες… ψυχών στο Ηράκλειο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaPost, από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν χθες 8 διακινητές μεταναστών, ανάμεσά τους κι ένας Κρητικός. Οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες στο σπίτι της Χριστομιχάλη Ξυλούρη και στα Καλέσα είναι συνολικά 47, ανάμεσά τους και 11 μικρά παιδιά. Οι Σύριοι μετανάστες έφτασαν στην Κρήτη με πλοία της γραμμής από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και λόγω των πληροφοριών που έφεραν τους διακινητές να είναι ο οπλισμένοι και να φρουρούν τις γιάφκες που κρατούνταν κλειδωμένοι οι παράνομοι μετανάστες στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος άνδρες των Ειδικών Αποστολών Κρήτης και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι διακινητές αναμένεται να περάσουν αργότερα το κατώφλι του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Δύο οι αποθήκες… ψυχών


Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον ήταν οι μετανάστες και στα δύο σπίτια που κρατούνταν από τους διακινητές του.

Η πρώτη έφοδος έγινε χθες το πρωί στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη όπου εντοπίστηκαν οι πέντε συλληφθέντες (διακινητές) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας κρατούσαν παράνομα, στην συγκεκριμένη οικία δεκαεννέα μη νόμιμους αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και δέκα ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον, στην συγκεκριμένη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 51 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνση στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε δεύτερη έρευνα σε οικία στα Καλέσα, όπου κατά την διάρκεια αυτής, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς αλλοδαποί και ο 45χρονος ημεδαπός (διακινητές), κρατούσαν παράνομα, 28 μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 18 έως 42 ετών ανάμεσα στους οποίους και ένα ανήλικο παιδί.

Σε έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με πέντε πλήρη φυσίγγια και 27 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε ακόμη ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα και τους μετέφεραν σε διάφορα διαμερίσματα, τα οποία ενοικίαζαν προσωρινά, ενώ στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ το άτομο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου