Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ενέργεια φάντασμα απειλεί στο σύμπαν - Ποιο άραγε να είναι το μέλλον του σύμπαντος;


Ποιο άραγε να είναι το μέλλον του σύμπαντος; ενα ερώτημα στο οποίο είχε προσπαθήσει να απαντήσει ο άνθρωπος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν ένα φιλοσοφικό ερώτημα για το οποίο μπορούσαν να μιλήσουν μόνο οι κορυφαίοι φιλόσοφοι κάποιων πολιτισμών ή κάποιοι ιερείς. σήμερα το ζήτημα αυτό είναι αντικείμενο μελέτης της αστροφυσικής και της κοσμολογίας. 




Τα τελευταία χρόνια διάφορες επιστημονικές θεωρίες έχουν έρθει σε σύγκρουση . προφητεύοντας το μέλλον του Σύμπαντος. Το Σύμπαν άραγε διαστέλλεται ή συρρικνώνεται; Πριν πέντε χρόνια τα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι το σύμπαν θα συνεχίσει να διαστέλλεται χωρίς σταματημό, ενώ για δεκαετίες επικρατούσε η άποψη ότι το σύμπαν θα αρχίσει να συστέλλεται μετά από μια περίοδο διαστολής.


Ακόμα πιο πρόσφατα μια άλλη θεωρία . του Andrei Linde απ'' το πανεπιστήμιο του Standford . ήθελε το Σύμπαν να πεθαίνει «στα νιάτα του» παρά την συνεχώς αυξανόμενη διαστολή του.


Τώρα όμως μια νέα θεωρία, έρχεται να ανατρέψει τις προηγούμενες μιλάει για ένα θάνατο του Σύμπαντος που θα προέλθει όμως από μια τρομακτική «Ενέργεια . Φάντασμα». Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν το «Μεγάλο Σχίσιμο» (.Big Rip.) σε αντιδιαστολή με το .Big Bang., τη «Μεγάλη Έκρηξη» που . κατά μια άλλη διάσημη θεωρία . δημιούργησε το Σύμπαν μας.

Η θεωρία αυτή κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Ίντερνετ από τρεις κοσμολόγους . τους Robert Caldwell, Marc Kamionkowski και Nevin Weinberg. Οι τρεις τους μιλάνε λοιπόν για μια «αόρατη», σκοτεινή κοσμική ενέργεια που ωθεί το Σύμπαν στη διαστολή του. Η θεωρία τους υποστηρίζει ότι η συμπαντική αυτή ενέργεια έχει «αρνητική πίεση» και αυτός είναι ο λόγος της, όλο και επιταχυνόμενης, διαστολής του Σύμπαντος.

Οι εξισώσεις αυτής της ενέργειας δείχνουν ότι αυτή θα διαλύσει τελικά σε κομμάτια το Σύμπαν, πριν από οποιοδήποτε υποτιθέμενο θάνατό του από άλλη αιτία !!!


Πότε θα συμβεί αυτό; Οι εξισώσεις . ξανά . δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί σε 20 δισεκατομμύρια χρόνια όταν η πυκνότητα αυτής της ενέργειας θα έχει φτάσει σε τεράστιες τιμές.


Τι θα γίνει τότε; Απλά ο ενδιάμεσος χώρος του Σύμπαντος θα πάψει να υπάρχει. Η ενέργεια θα είναι τόσο πυκνή που θα γεμίσει τα «κενά» !!! Μάλιστα λίγους μήνες πριν το ολοκληρωτικό τέλος η Γη μας θα αποσχιστεί απ'' τον Ήλιο και η ίδια θα καταρρεύσει σαν πλανητικό σώμα μόλις μισή ώρα πριν . ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ !!!


Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν είναι να . ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις των τριών κοσμολόγων θα είναι τόσο ακριβείς όσο οι μετεωρολογικές προβλέψεις για . τον επόμενο μήνα. Αν και δεν φαίνεται αποκαρδιωτικό το μέλλον μας σε 22.000.000.000 χρόνια. Σίγουρα ως τότε θα μας έχουν βρει άλλες καταστροφές !



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου