Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η Τουρκία κλιμακώνει την πολεμική ατμόσφαιρα με τη Συρία


Κλιμακώνει - και μετά τις εκλογές - η Άγκυρα την τακτική δημιουργίας περιβάλλοντος πολεμικής σύγκρουσης με την Συρία συνεχίζοντας το μπαράζ εναέριων περιπολιών στα σύνορα με την Συρία που αν κρίνουμε από τα δικά μας ή και τις καταγγελίες της Δαμασκού, δεν είναι παρά παραβιάσεις! 




Και φυσικά ακολουθεί ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ ότι τα αντιαεροπορικά της Συρίας εγκλωβίζουν τα μαχητικά της!

<<Τα δικά μας, δικά μας...>>
Σήμερα λοιπόν, το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ανακοίνωσε - και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε - ότι πυραυλικά συστήματα SA – 5 και SA – 17 εγκατεστημένα στη Συρία εγκλώβισαν για 14 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα Τουρκικά αεριωθούμενα που πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις και τα παρενόχλησαν 16 φορές. 

<<...και τα δικά σας, δικά μας>>

Ακόμα αναφέρθηκε ότι 3 αεροσκάφη της Συρίας τύπου SU – 24 προσέγγισαν στα σύνορα νότια του Yayladagi του Hatay και όταν απογειώθηκαν 3 F-16 από την Τουρκία τα Συριακά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από την περιοχή από απόσταση 1.5, 2.1 και 2.6 ναυτικών μιλίων.

Από το όλο σκηνικό φαίνεται για άλλη μια φορά ότι δεν θέλουν, όπως άλλωστε το έχουν δηλώσει, να πλησιάζουν τα συριακά αεροπλάνα στα κοινά σύνορα, ενώ τα δικά της μαχητικά - βλέπε πιο πάνω - μπορούν να το κάνουν και από πάνω διαμαρτύρονται όταν πλησιάζουν και τα ραντάρ των συριακών SAM τους λοκάρουν...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου