Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Παιδική χαρά το Γκουαντανάμο μπροστά στη Νιγρίτα! - Φρικτά βασανιστήρια στον Ιλία Καρέλι - Του έλειπαν νύχια και τα χέρια του ήταν καμμένα


- Συγκλονιστικές περιγραφές από τα αλβανικά ΜΜΕ για τον τρόπο που βασανίστηκε ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι
- Οι Αλβανοί ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι προσπάθησαν να του κόψουν τα γεννητικά όργανα!
- Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των αστυνομικών της Ιτέας! 
- Μόλις ο κρατούμενος κατέβηκε από την κλούβα των υποδέχθηκε ένα “μπουλούκι” όπως είπαν χαρακτηριστικά, σωφρονιστικών των φυλακών Νιγρίτας οι οποίοι είχαν εμφανώς άγριες διαθέσεις
- Τρείς συλλήψεις σωφρονιστικών μέχρι στιγμής - Οκτώ εντάλματα 


Αν ισχύουν και στο ελάχιστο τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα ιατροδικαστικές πηγές, για τον τρόπο που έζησε τις τελευταίες ώρες της ζωής του ο Ιλία Καρέλι, τότε έχουμε να κάνουμε με φρικτά βασανιστήρια τα οποία έχουμε διαβάσει να γίνονται μόνο σε φυλακές σαν το Γκουαντανάμο και το Αμπου Γκράϊμπ.

Δείχνουν ότι ο πολιτισμός και ο ανθρωπισμός είναι λέξεις προς εξαφάνιση για κάποιους συμπολίτες μας και μας γυρίζουν σε σκοτεινές εποχές.

Αν σταθεί κανείς και στα όσα περιγράφουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ιτέας που συνόδευσαν τον βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας για την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, τότε έχουμε να κάνουμε όχι με ανθρώπους και μάλιστα δημόσιους λειτουργούς αλλα με άγριους βασανιστές.

Την ώρα λοιπόν που έχουν εκδοθεί 8 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν γίνει τρείς συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ώρα που ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης λίγες ώρες πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κατέρρευσε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έρχονται τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.

Η εφημερίδα "Gazeta Shqiptare" αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Ιλί Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια.
Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα» υποστηρίζει η εφημερίδα.

Το αγριεμένο μπουλούκι που πήρε στα χέρια του τον Καρέλι


Οι καταθέσεις των αστυνομικών του Τμήματος τις Ιτέας που παρέδωσαν τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, καίει τους σωφρονιστικούς υπάλληλους του συγκεκριμένου καταστήματος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος τις Ιτέας που συνόδευαν των Ιλία Καρέλι μέχρι τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, στην κατάθεση που δίνουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αποκαλυπτικοί όσον αφορά στις διαθέσεις των Σωφρονιστικών υπαλλήλων που “υποδέχονται” τον κρατούμενο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε δολοφονήσει το συνάδελφο τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit” οι δυο αστυνομικοί καταθέτουν πως μόλις ο κρατούμενος κατέβηκε από την κλούβα των υποδέχθηκε ένα “μπουλούκι” όπως είπαν χαρακτηριστικά, σωφρονιστικών οι οποίοι είχαν εμφανώς άγριες διαθέσεις.

Μάλιστα οι ίδιοι αστυνομικοί καταθέτουν πως μέχρι να πάρουν την υπογραφή για την μεταγωγή και έχοντας οπτική επαφή του διαδρόμου από το φρουραρχείο στα κελιά, είδαν το “μπουλούκι” των σωφρονιστικών να πηγαίνει “καροτσάκι” των Αλβανό κακοποιό και να κλείνονται όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο, το οποίο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια δεν είχε κάμερες παρακολούθησης.

Έκτοτε οι δυο αστυνομικοί χάνουν την οπτική επαφή που είχαν με κρατούμενο και Σωφρονιστικούς, παίρνουν τα υπογεγραμμένα έγγραφα για την μεταγωγή και φεύγουν για το Τμήμα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση που έδωσαν οι δυο αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο, ήταν καταλυτική για τις έρευνες, καθώς οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι στο κατάστημα κράτησης τις Νιγρίτας, αρχικά είχαν προβεί σε δηλώσεις που ήθελαν τον κρατούμενο να τους παραδίδεται εμφανώς και βαρύτατα χτυπημένος.

Όμως και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα θανατηφόρα τραύματα στο θώρακα το κεφάλι αλλά και το ηλεκτροσόκ στο χέρι του, πραγματοποιούνται σε ώρα που η παράδοση του στο Σωφρονιστικό κατάστημα τις Νιγρίτας έχει ήδη γίνει.

Οι συλλήψεις και οι κατηγορίες


Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Κορέλι.
Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από χθες νωρίς το απόγευμα, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Αναμένεται σύντομα και η σύλληψη των υπολοίπων 4 σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Η άγνωστη ζωή και δράση του Ιλία Καρέλι


Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου του, ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης που εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής, είχε την περίοδο 1997-2001 έντεκα καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.

Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο. Για εκείνη την επίθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Βήμα:

«Ηταν φανερό ότι ήθελε να σκοτώσει. Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. Κι αυτό για ν' αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε''.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου