Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ



Η Εναλλακτική Δράση παρουσιάζει κάποιες από τις καλύτερες συνταγές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Όλες οι παρακάτω μέθοδοι έχουν δημοσιευτεί ως δοκιμασμένες και αποτελεσματικές στον παγκόσμιο ιστό. Βρείτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα και δοκιμάστε την. Θυμηθείτε όμωςνα κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.



Κρεμμύδι και σκόρδο

Το θείο αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν. Το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι πλούσια σε θείο και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακά φάρμακα στην εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών.

Κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια και στύψτε τα για να βγάλουν χυμό. Απλώστε τον χυμό στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τον για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν. Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδο, προσθέστε λίγο έλαιο καρύδας και βράστε τα για λίγα λεπτά. Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής με ήπιο μασάζ. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε τη θεραπεία 2 ως 3 φορές την εβδομάδα.

Καρύδα

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών σας, η καρύδα παρέχει αρκετά συστατικά που τα περιποιούνται με φυσικό τρόπο και βοηθούν στην ανάπτυξή τους. Το γάλα καρύδας περιέχει πρωτεΐνες, βασικά λιπαρά και μέταλλα, όπως κάλιο και σίδηρο. Η συχνή χρήση του μειώνει την καταστροφή της τρίχας. Το έλαιο καρύδας διαθέτει τα ίδια ευεργετικά συστατικά και βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Το τακτικό μασάζ με έλαιο στο τριχωτό της κεφαλής προστατεύει από την τριχόπτωση.

Τρίψτε την καρύδα και αναμείξτε τη με λίγο νερό μέχρι να βγει το γάλα. Στη συνέχεια απλώστε το στην περιοχή που υπάρχει αραίωση ή φαλάκρα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλυθείτε με νερό.

Χένα

Η χένα είναι γνωστή στις ασιατικές χώρες ως ένας φυσικός τρόπος βαφής και περιποίησης των μαλλιών, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τρίχας. Όταν συνδυαστεί με έλαιο μουστάρδας τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Βάλτε περίπου 250 ml έλαιο μουστάρδας σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέστε περίπου 60 γραμμάρια πλυμένα και αποξηραμένα φύλλα χένας. Βράστε το μείγμα μέχρι να καούν εντελώς τα φύλλα και στη συνέχεια φιλτράρετε το έλαιο με μουσελίνα. Αφήστε το να κρυώσει και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας σε τακτική βάση.

Ορισμένοι χρησιμοποιούν μια συνταγή αναζωογόνησης μαλλιών που αποτελείται από 1 φλιτζάνι ξηρής σκόνης από φύλλα χένας αναμεμειγμένο με μισό φλιτζάνι πηχτό γάλα. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να στεγνώσει. Ύστερα λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν και κρύο νερό.

Ιβίσκος

Το έλαιο καρύδας και ο ιβίσκος είναι το μυστικό για τα πυκνά και μακριά μαλλιά που βλέπουμε στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή Κεράλα της Ινδίας. Ο ιβίσκος διαθέτει αναζωογονητικές ιδιότητες: τρέφει τα μαλλιά, εμποδίζει το πρόωρο γκριζάρισμα και βοηθά στη θεραπεία της πιτυρίδας. Η τακτική χρήση του βοηθά πολύ στην πρόληψη κατά της τριχόπτωσης.

Λιώστε μερικά λουλούδια ιβίσκου και ανακατέψτε τα με σησαμέλαιο ή έλαιο καρύδας μέχρι να γίνουν μια λεπτή αλοιφή. Απλώστε τη στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας, αφήστε τη για λίγες ώρες και στη συνέχεια λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν και κρύο νερό.

Άμλα (Ινδικό φραγκοστάφυλο)

Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το άμλα είναι η ιδανική λύση για την τριχόπτωση. Εκτός από την εφαρμογή του στο τριχωτό της κεφαλής είναι επίσης ωφέλιμο να το καταναλώνετε σε τακτική βάση, επειδή η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για τον οργανισμό σας.

Λιώστε το φρούτο άμλα για να βγάλετε τον χυμό του ή αγοράστε το σε μορφή σκόνης από ένα κατάστημα με φυτικά προϊόντα. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό ή σκόνη σε ίση ποσότητα φρεσκοστυμμένου χυμού λάιμ. Ανακατέψτε καλά, απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

Αυγό

Τα αυγό αποτελεί άλλη μία πηγή πλούσια σε θείο. Περιέχει επίσης πολλές πρωτεΐνες και μέταλλα όπως σελήνιο, ιώδιο, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική μέθοδο ανανέωσης της τρίχας ειδικά όταν συνδυάζεται με ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε το ασπράδι ενός αυγού με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μέχρι να γίνει αλοιφή και απλώστε το σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Αφήστε το για περίπου 15 ως 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν και κρύο νερό.

Εάν γνωρίζετε κι εσείς κάποια δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδο, παρακαλούμε πολύ γράψτε την κάτω από το άρθρο


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου