Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αδρανοποίηση της ανθρώπινης δημιουργικότητας


Παγιώνονται σιγά-σιγά τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη, καθώς ο δρόμος είχε προετοιμαστεί νωρίτερα τόσο με «επιστήμονες» που διαβεβαιώνουν για την ποιότητα των μεταλλαγμένων καλαμποκιών κόντρα σε προειδοποιήσεις πραγματικών ερευνητών από την Γαλλία, αλλά και με το σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος σε κιμά και την δημόσια δοκιμή μεταλλαγμένου μπιφτεκιού. 



Στόχος είναι η πλήρης εξάρτηση των πολιτών από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα των πολυεθνικών, αφού όποιος ελέγχει το φαγητό, ελέγχει και τις μάζες. Η γεωργία και η κτηνοτροφία, πανάρχαιοι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας-δημιουργικότητας, κατά αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζονται και οι αγρότες θα αντικαθιστούνται βαθμιαία από τις πολυεθνικές, καθότι με τους πράσινους φόρους σε αγροτεμάχια και ιδιοκτησίες αλλά και τα πανάκριβα μέσα καλλιέργειας, το κόστος θα γίνει δυσβάσταχτο.

Εν συνεχεία ακολουθεί η κατατρομοκράτηση των πολιτών και ο έλεγχος της συμπεριφοράς τους. Άλλωστε ο Snowden μαρτυρεί ότι στις Η.Π.Α. παρακολουθείται ακόμα και η σκέψη (Θυμηθείτε άρθρο μας σε σχέση με την άλλη μεριά του Ατλαντικού).

Οι παγκοσμιοποιητές, που εκφράζονται στα μάτια της κοινής γνώμης μέσω οικονομικών λόμπι και πολυεθνικών, μας φοβερίζουν με χίλιες δυο απειλές «καταστροφής του πλανήτη» για να μας ενώσουν κάτω από αυτόν τον κίνδυνο σε ένα παγκόσμιο κράτος, όπου θα επικρατεί τάξη και ασφάλεια. Δυνάμεις ασφαλείας θα επιβλέπουν την «παγκόσμια ειρήνη», χρησιμοποιώντας ρομποτική τεχνολογία καταστολής εξεγέρσεων. Η εν λόγω «ειρήνη» βέβαια, θα αποκαλείται ειρήνη, γιατί δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι να κοντράρουν την χούντα. Έτσι τουλάχιστον ευελπιστούν οι παγκοσμιοποιητές. Ότι στο τέλος θα ελέγξουν και τον σημαντικότερο γεωστρατηγικό τους αντίπαλο που είναι η Ρωσία.

Οι πολίτες, αφού μάθαμε στον καταναλωτισμό, τώρα μαθαίνουμε και την πλήρη εξάρτηση από την τεχνολογία, προκειμένου να μην μπορούμε ούτε μια βίδα να βιδώσουμε. Όση λιγότερη αυτονομία, τόσο περισσότερη υπακοή στην καθεστηκυία τάξη. Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και όλο και πιο πολλές μηχανές αντικαθιστούν τα ανθρώπινα χέρια. Πολλοί αυτό θα μπορούσαν να το ονομάσουν διευκόλυνση. Οι πιο σκεπτικιστές, όμως, ίσως να βλέπουν την αδρανοποίηση της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Και όποιος δεν δημιουργεί, αφήνεται στις όποιες εξελίξεις…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου