Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές 2014 τελείωσαν και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, λες και ζει σε έναν άλλο κόσμο, «περιχαρής» μεταξύ των άλλων δήλωσε σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα: «Απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να θέσουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας…




Περάσαμε την πιο μεγάλη δοκιμασία. Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και τώρα βγαίνουμε ενωμένοι με την πυξίδα σταθερή. Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη να γυρίσουμε πάλι πίσω. Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής…».

Προφανώς, αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος πρέπει να παίρνει ψυχοφάρμακα για να μπορεί να λέει αυτές τις ασυναρτησίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να μη βλέπει την ωμή αλήθεια που εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να μη βλέπει πως καθημερινά η υποτακτικότητά του στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα καταστρέφουν την χώρα και το λαό της. Αυτός ο πολιτικός άνδρας, είναι άκρως επικίνδυνος για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, μετατρέπει πολύ εύκολα το μαύρο σε άσπρο. 

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς, παρέλαβε την πάλαι ποτέ κραταιά κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ, από το 33,47% και την καταβαράθρωσε τον Μάιο του 2012 στο 18,85%. Τον δε, Ιούνιο στις επαναληπτικές Εθνικές εκλογές, επιστρατεύοντας τρομοκρατικά και διχαστικά διλήμματα, όπως ευρώ ή δραχμή, μετά βίας έφτασε το 29,66%. Αυτός λοιπόν, ο καταστροφικός πολιτικός στις προσεχείς ευρωεκλογές «κατάφερε» να πείσει το 22,80% του λαού μας να τον ψηφίσει. Και αντί να παραιτηθεί αμέσως - όπως έπραξε μια μέρα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Εργατικών στις ευρωεκλογές, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας και αντιπρόεδρος της Ιρλανδικής κυβέρνησης (ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού), Έιμον Γκίλμορ, αυτός και ο συνέταιρός του στην συγκυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, περί άλλων τυρβάζουν! 

Άλλωστε, αυτός ο αχρηστότερος πρόεδρος της ΝΔ, κατάφερε για πρώτη φορά στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος να κάνει πρώτο κόμμα, ένα κόμμα της αριστεράς. Και ταυτόχρονα να καταποντιστούν όλες οι προσωπικές του επιλογές:
Στο Δήμο της Πρωτεύουσας της χώρας «κατάφερε» ο Αντώνης Σαμαράς, να διχάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ με την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου, και έτσι στον δεύτερο γύρο, διεκδίκησαν το Δήμο της Αθήνας οι λαθρολάγνοι και περισσότερο επικίνδυνοι, Καμίνης και Σακελλαρίδης, με επικράτηση του πρώτου. 

Στο Δήμο της Θεσσαλονίκης η υποψηφιότητα Καλαφάτη πάτωσε σε ποσοστά, εκεί όπου υπήρχε δεδομένη κυριαρχία της ΝΔ και έτσι παρέδωσε για άλλη μια φορά τη Θεσσαλονίκη στον Εθνοκτόνο Μπουτάρη.

Στο Δήμο του Πειραιά, επέτρεψε λόγω ακατάλληλων χειρισμών του, να κυριαρχήσουν τα άνομα συμφέροντα και οι μπράβοι της νύχτας. 

Στην Περιφέρεια Αττικής, εφηύρε από το πουθενά τον Κουμουτσάκο, και όπως ήταν αναμενόμενο η επιλογή Σαμαρά ήρθε τρίτη και καταϊδρωμένη, παραδίδοντας τη μεγαλύτερη περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχαμε τα αποτελέσματα της διχαστικής επιλογής Σαμαρά, δηλαδή του Ιωαννίδη, την οποία ο λαός της την αποδοκίμασε και στοιχήθηκε με τον «αντάρτη» της ΝΔ, τον Τζιτζικώστα, που στο δεύτερο γύρο κατέγραψε το εξωπραγματικό 70,56%. Δηλαδή, πλήρης η αποδοκιμασία της επιλογής Σαμαρά!
Κατάφερε επίσης, με τους άστοχους πολιτικούς χειρισμούς του, η «Χρυσή Αυγή» να καταγράψει ραγδαία αύξηση των ποσοστών της, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα τρίτο κόμμα, επάνω από το συνασπισμό ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ. Κάτι που σημαίνει, πως δεν έπεισε τον Ελληνικό λαό πως η «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που μεταχειρίστηκε σαθρά κατηγορητήρια για να προφυλακίσει τη μισή κοινοβουλευτική της ομάδα, χειραγωγώντας τις αποφάσεις της Δικαστικής Εξουσίας. 

Το μεγαλύτερο όμως έγκλημά του, είναι Εθνικό. Με την δουλική πολιτική του στην τρόικα και την υποχωρητικότητά του στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, κατάφερε σήμερα στην Θράκη μας, το κόμμα DEB, το μόνο κόμμα «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, με την αμέριστη βοήθεια του Τούρκικου Προξενείου της Κομοτηνής και της Άγκυρας, να τερματίσει πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη. Έτσι, πιθανότατα να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για τη Θράκη μας, μετά από αυτά τα τραγικά εκλογικά αποτελέσματα. Ήδη, στην Τουρκία κόμματα και ΜΜΕ πανηγυρίζουν. Κοντολογίς, ο άχρηστος-μειοδότης Αντώνης Σαμαράς, άφησε τη Θράκη μας έρμαιο στα νύχια των «γκρίζων λύκων».

Αλλά τι να πρωτοθυμηθούμε από τον Αντώνη Σαμαρά:
Ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, συμφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom. 

Ξεσήκωσε έναν ολόκληρο λαό το ΄93, δήθεν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα ισχυρίζεται πως δικαιώθηκε, όταν είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας, στη διένεξη με τη γείτονα χώρα.

Έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93, με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Συμπιλίδη, για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ προς την Intracom και τη Siemens, μπρος στο διαφαινόμενο κίνδυνο, να πουληθεί ο ΟΤΕ στους Ιάπωνες (συμφωνία Μητσοτάκη-Μάνου) και μας έκατσε στο σβέρκο εκ νέου το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν στήριξε στα χρόνια της 10ετούς «πολιτικής του ερήμου» τη ΝΔ. Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά την Άνοιξη του 1995, με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τους 300 της Βουλής. Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την «Πολιτική Άνοιξη» με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑΝ, όπως και έγινε. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Μιλτιάδη Έβερτ, οι οποίοι επιζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ, μετά την εκλογή Στεφανόπουλου, επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του Σαμαρά.
Ωστόσο, είναι χρήσιμο για όλους μας, να καταγράψω τι έλεγε ο αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να το συγκρίνουμε με το σήμερα και να διαπιστώσουμε, το μέγεθος της πολιτικής του αλητείας και συνάμα ανικανότητας: «Το λέω κατηγορηματικά, αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν, αλλά δε θα γλυτώσουν. Δεύτερον: Τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν, όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες που δε θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τρίτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη. Δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να βγούμε από την ύφεση, μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό. Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτα, για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε και για να σωθούν εκείνοι που μας χρεοκόπησαν». 

Συνεπώς, πότε έλεγες αλήθεια Αντώνη Σαμαρά; Τότε ή σήμερα; Μήπως, τελικά είχε δίκιο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ανήκε ακόμη στο ΛΑΟΣ, και έλεγε για σένα: «Προφανώς ο άνθρωπος έχει πολιτική σκέψη νηπίου»; 

Κλείνοντας να πω, πως το μόνο «ατύχημα» είναι πως έχουμε ακόμη εσένα Πρωθυπουργό!!!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου