Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τα ευχαριστώ που τους ψηφίσατε έρχονται…φόροι δέκα δις!


Καλά αν χωνέψατε τα αποτελέσματα των εκλογών και ψηφίσατε τα μνημονιακά κόμματα …




… ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ να σας ενημερώσουμε για το ευχαριστώ τους που έρχεται σε λίγες εβδομάδες. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα κληθείτε να πληρώσετε και πληρώσουμε βεβαίως-βεβαίως φόρους που θα αγγίζουν τα δέκα δις!

Από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να ‘ερχονται οι δόσεις για τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, το νέο χαράτσι του ενιαίου φόρου ακίνητων που συμπεριλαμβάνει και τα αγροτεμάχια και τα τέλη κυκλοφορίας γαι όσους έχουν ΙΧ πολυτελείας δήθεν πάνω από 1929 κυβικά. . Η φορο-καταιγίδα περιλαμβάνει επίσης έκτακτους ελέγχους και ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζονται περίπου σε 10 δις. ευρώ όταν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δείχνουν ότι κάθε μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δις. ευρώ.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί περίπου 300.000 φορολογικοί έλεγχοι αλλά και η αποστολή ειδοποιητηρίων e-mail για την εξόφληση οφειλών. Άμεσα ξεκινούν και οι «ηλεκτρονικές» δεσμεύσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του δημοσίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 2.500.000 πολίτες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου