Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εφιάλτης! Η Monsanto θα αποφασίζει αν θα καλλιεργούμε γενετικά τροποποιημένα ή όχι...


Ένας νέος νόμος που συζητείται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να δώσει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας ,όπως η Monsanto και η Syngenta , νομιμοποίηση να αποφασίζουν για το αν θα απαγορεύεται ή όχι η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ ) στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οργάνωση Friends of the Earth Europe.




Ο νέος νόμος που προωθείται, από τη μια δίνει στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να αποφασίζουν αν θα απαγορεύουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων. 

Ταυτόχρονα όμως, παραχωρεί και στις εταιρείες βιοτεχνολογίας το δικαίωμα να αποφασίζουν αν θα επιτρέψουν την απαγόρευση που αποφασίζει μια χώρα! 

Εάν οι εταιρείες διαφωνήσουν, οι κυβερνήσεις θα είναι υποχρεωμένες να υποχωρήσουν και ταυτόχρονα να εμπλακούν σε δαιδαλώδεις νομικές περιπέτειες. Πρακτικά, ο νέος νόμος δίνει το πάνω χέρι στις εταιρείες.

Ο Adrian Bebb , συντονιστής της εκστρατείας τροφίμων για τους "Φίλους της Γης Ευρώπης" , δήλωσε : "Αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία ότι σε εταιρείες όπως η Monsanto θα δοθεί το νομικό καθεστώς να αποφασίζουν για την απαγόρευση των προϊόντων τους. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι σε θέση να απαγορεύουν την ανεπιθύμητη και επικίνδυνη καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων χωρίς  να χρειάζονται την άδεια των εταιρειών που επωφελούνται".


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου