Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ιδού τα αποτελέσματα της αδιαφορίας για τη Θράκη


H Voria.gr έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ και καιρό: Αφενός η αδιαφορία των πολιτικών για τα τεκταινόμενα εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας και αφετέρου η αδυναμία τους να επιλύουν δύσκολα προβλήματα, οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Θράκη. 




Οι ελληνικές υπηρεσίες -ίσως συγκρατούμενες από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους- αντιμετωπίζουν με αποστολές εγγράφων στην κεντρική εξουσία, τους εκβιασμούς, την δωροδοκία, το ρουσφέτι, τις υποσχέσεις αλλά και τη βία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του τουρκικού Προξενείου προκειμένου να επηρεάζουν τις αποφάσεις των μουσουλμάνων της Θράκης. Με σφεντόνες δηλαδή, εναντίον τεθωρακισμένων. 

Πλην των τουρκοφρόνων πολιτικών, ανεξέλεγκτοι είναι και οι παράνομοι ιμάμηδες, από τους οποίους οι μουσουλμάνοι δέχονται την προπαγάνδα και την γραμμή μέσα στα τζαμιά με την οργάνωση μεβλήτ κι άλλων θρησκευτικών εορτασμών. 

Το τουρκογενές εξτρεμιστικό κόμμα DEB, με τεράστια οικονομική στήριξη, λαμβάνει το 42,2% των ψήφων στο νομό Ροδόπης και το 27% στο νομό Ξάνθης. Το μικρότερο ποσοστό στην Ξάνθη οφείλεται στον πομάκικο πληθυσμό, ο οποίος ουσιαστικά είναι ελάχιστα θρησκευόμενος, υποχρεούμενος όμως να παριστάνει τον ισλαμιστή, ώστε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές επιβουλές εναντίον του, χωρίς καμιά προστασία από το ελληνικό κράτος. 

Ευτυχώς που δεν τους παίρνουν τα νούμερα σε πανελλήνια κλίμακα, τουλάχιστον ακόμα, για να κατέλθουν αυτόνομα στις εθνικές εκλογές. Διότι αν το επιχειρήσουν, θα χάσουν την εκπροσώπησή τους μέσα από τα κόμματα του κοινοβουλίου, στο οποίο έως σήμερα εκλέγουν 3-4 βουλευτές. Όταν έρθει η ώρα να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και οι (λαθρο)μετανάστες ισλαμιστές, τότε φυσικά οι κομματικές διενέξεις θα αποκτήσουν άλλη μορφή. 

Ο υπογραφόμενος, χρόνια τώρα, έρχεται και επανέρχεται στο θέμα -με κίνδυνο να καταστεί κουραστικός- επιχειρώντας να εγείρει συνειδήσεις, αλλά φαίνεται μάταια. 

Αναρωτιέμαι δε, τι θα συνέβαινε αν δεν ψήφιζαν στην Θράκη και οι χιλιάδες στρατιώτες, περιορίζοντας την δυναμική σε ποσοστά του κόμματος της Άγκυρας, αλλά και αυτοδιοικητικών τουρκοφρόνων. Στον Έβρο, το τουρκόφρων κόμμα λαμβάνει μόνο το 1,65% των ψήφων. 

Επομένως, η Άγκυρα ξεκίνησε την μάχη για την επικράτηση στην Θράκη. Την θέλει ολοκληρωτική μη αρκούμενη στην συνδιοίκηση που υπάρχει ατύπως μέχρι τώρα. Το τουρκόφρων κόμμα, θα απευθύνεται στα διεθνή φόρα, επισείοντας τα εκλογικά ποσοστά, καταλυτικά επιχειρήματα για αυτούς που σχεδίασαν μουσουλμανική «Ανεξάρτητη Θράκη» των τριών κομματιών της. 

Η Voria.gr, δημοσίευσε κείμενο τουρκόφρονα δημοσιογράφου, απειλητικό προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να ακούσει την φωνή τους… με το καλό. Αλλιώς, υπονοείται, υπάρχει και «το κακό». Το οποίο κακό δεν είναι προ των πυλών, αλλά πέρασε τα τείχη. Η ελληνική πολιτική σκηνή όμως, δίνει μεγαλύτερο βάρος στο ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στην Κολοπετεινίτσα. 

Είναι δε εντυπωσιακό, πως σ’ αυτές τις εκλογές δεν παρατηρήθηκε μαζική άφιξη χιλιάδων ψηφοφόρων από την Τουρκία, όπως παλαιότερα. Μόνο μερικές δεκάδες λεωφορεία, και μικρός αριθμός Ι.Χ. 

Όπως πάντα, τα γεγονότα θα συμβούν χωρίς εμάς, αλλά εναντίον μας.

Ο Μακεδών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου