Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Λέσχη Μπιλντερμπεργκ 2014: Η ατζέντα, οι στόχοι και οι ανησυχίες


Του Μάνου Χατζηγιάννη
Ρωσία και Κίνα θα βρεθούν στο στόχαστρο της περιβόητης Λέσχης Bilderberg λόγω των πολιτικών και οικονομικών τους δραστηριοτήτων το τελευταίο διάστημα...



Οι πληροφορίες για την ατζέντα της φετινής συνεδρίασης της μυστικοπαθούς οργάνωσης, η οποία θα λάβει χώρα από σήμερα στο ξενοδοχείο Marriott της Κοπεγχάγης, διέρευσαν και η αντιμετώπιση των δύο οικονομικών γιγάντων από τους “μύστες της παγκοσμιοποίησης” είναι επιβεβαιωμένο πως θα τεθεί επί τάπητος.
Οι συμμετέχοντες στη Λέσχη ξεκινούν την 62η συνεδρίασή τους σε 60 χρόνια, λίγες μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές και εν μέσω παγκόσμιων αναταραχών. Αυτή είναι η τρίτη συνάντησή τους στη Δανία .
Η Bilderberg περιλαμβάνει 120-140 μόνιμα μέλη τα οποία είναι κορυφαίοι τραπεζίτες, επικεφαλείς think-tank , ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης , πρωθυπουργοί και άλλοι εκλεγμένοι και διορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Μέτρα ασφαλείας
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και τόσο οι δηλώσεις όσο και οι φωτογραφίες απαγορεύονται αυστηρά. Οι προπαρασκευαστικές διεργασίες ξεκινούν από σήμερα, αλλά το κυρίως πιάτο θα...σερβιριστεί το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή...
Οι διαμαρτυρόμενοι πάντως δε θα λείψουν και φέτος, αλλά όπως φαίνεται μέχρι τώρα η ζώνη διαμαρτυρίας θα είναι αρκετά κοντά στην κύρια είσοδο του ξενοδοχείου. Καμία σχέση με την περσινή συνεδρίαση της Bilderberg στο Watford στην Αγγλία όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι ακτιβιστές οδηγήθηκαν σε μια καταπράσινη περιοχή στην εξωτερική άκρη του ξενοδοχείου Grove , με την είσοδο του ξενοδοχείου να είναι ένα μίλι μακριά!
Η Ατζέντα
Ψηλά στην ατζέντα της διάσκεψης είναι η κρίση στην Ουκρανία, η... νέα Μέση Ανατολή, καθώς και η κινεζική οικονομία και πολιτική.
Όσον αφορά στο ουκρανικό ζήτημα τα μέλη της Λέσχης αναμένεται να εστιάσουν στην στάση της Ρωσίας. Για τα μέλη της Λέσχης ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξοστρακίσει τη Ρωσία από τη νέα παγκόσμια τάξη , επειδή τόλμησε να « αμφισβητήσει το διεθνές σύστημα », όπως το τοποθέτησε ο Τζον Κέρι.
Επίσης η Λέσχη θα ασχοληθεί με το δολάριο και τη λίρα. Ειδικα΄για την περίπτωση του δολαρίου υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς τα λεγόμενα BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία , Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική) έχουν ενωθεί με 80 άλλα έθνη για παύσουν το δολάριο ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα . Εργάζονται για να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς που χρειάζονται για την έκδοση πολλών εθνικών και περιφερειακών νομισμάτων που θα υποστηρίζονται από χρυσό , πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα.
Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν επίσης το διαδίκτυο, οι εμπορικές συνθήκες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που εμφανίζουν μια ξεκάθαρη ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού.
Η ευρω-κάλπη χτύπησε πολλά καμπανάκια στα μέλη της Λέσχης η οποία επένδυσε πολλά στην “Ενωμένη Ευρώπη” και τώρα βλέπει το οικοδόμημα να τρίζει και το προγραμματισμένο υπερκράτος τους στην ΕΕ να διαβρώνεται από μια σειρά από λαϊκές (ή λαϊκίστικές) αντιστάσεις. Αντιστάσεις που επικεντρώνονται σε εχθρότητα προς ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές πολιτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ίδια η οικοδέσποινα της φετινήςς συνεδρίασης Δανία όπου το κόμμα που αντιτίθεται στους μετανάστες ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος συγκεντρώνοντας το 27 % των ψήφων. Και βέβαια από κοντά τα αποτελέσματα στη Γαλλία, την Βρετανία και αλλού.
Οι συμμετέχοντες
Στη συνεδρίαση της Bilderberg τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχαν οι “κεφαλές” του διαδικτυακού κόσμου όπως οι Τζεφ Μπέζος της Amazon , Eric Schmidt της Google και Peter Thiel του PayPal και του Facebook. Ο Σμιντ θα είναι και φέτος αφού στην Λέσχη δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Σίγουρα το παρων θα δώσουν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( ΔΝΤ ) , Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ ) , Mario Draghi .
Επίσης θα παραβρεθούν ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick , ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ , ο θρυλικός πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και ο βραβευμένος με Νόμπελ Χένρι Κίσινγκερ.
Επτά Δανοί συμμετέχουν επίσης στη συνάντηση : ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν , ο Besenbacher από την Carlsberg , ο Ulrik Federspiel από Haldor Topsoe , οι Egmont CEO Steffen Kragh , Søren -Peter Olesen από το Ίδρυμα Carlsberg , ο Jørgen Huno Rasmussen από το Ίδρυμα Lundbeck και ο πρόεδρος της Haldor Topsoe, Henrik Topsoe, ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε το βραβείο EY Entrepreneur για το 2013 (σ.σ. κάτι σαν “εργολάβος της χρονιάς”)
Συνέντευξη ερευνήτριας
Σε μια συνέντευξη στη διαδικτυακή πύλη Worth , η Σεβιλλιάνα δημοσιογράφος Cristina Martin Jimenez είπε ότι τα μέλη αυτού του ισχυρότατου κλαμπ “προσπαθούν να ελέγξουν και να κυβερνήσουν τον κόσμο” και τους κατηγόρησε πως είναι υπεύθυνοι για το γεγονός πως η Ευρώπη έχει βυθιστεί στην κρίση .
“Έχουν κάνοει ένεση φόβου και ψυχολογικού στρες στους πολίτες” αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας του βιβλίου “Lost . Τα σχέδια της Λέσχης Bilderberg” , η οποία προσπαθεί να εξηγήσει, μεταξύ άλλων , ποια είναι τα σχέδια αυτης της μυστικοπαθούς ομάδας , καθώς και την επιρροή της στη σημερινή παγκόσμια κρίση.
Στην Ισπανία, η λέσχη είναι παρούσα μέσω της τρόικας . Επιπλέον , κατά την άποψή της , η Ευρωπ. Επιτροπή , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο “απήγαγαν την ισπανική κρατική εξουσία από τη λαϊκή κυριαρχία” . Για την Μάρτιν επόμενος στόχος της Bilderberg είναι η Κίνα.
" Ήθελαν να κάνουν το ίδιο όπως και στην Ιταλία και την Ελλάδα, να θέσουν έναν τεχνοκράτη στην κυβέρνηση της Ισπανίας ", δήλωσε η ερευνήτρια. Σύμφωνα με τη συγγραφέα , η Ισπανία είχε αποκλειστεί για μερικούς μήνες από τη Λέσχη Bilderberg , αλλά υπήρξε ένας ανθρώπινος παράγοντας που επιβράδυνε την κυβέρνηση των τεχνοκρατών.
“Σήμερα, η ΕΕ είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση με επικεφαλής την Λέσχη Bilderberg . Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στα πρακτικά της πρώτης συνάντησης μίλησε για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία του ευρώ , αυτά που γεννήθηκαν στο πλαίσιο της Λέσχης Bilderberg " , δήλωσε η Martin Jimenez.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου