Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Γιατί είναι τέλειο να είστε 50;


Μπορεί να πιστεύατε ότι τα 50 είναι η ηλικία ορόσημο που θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για την υγεία σας, ωστόσο στην πραγματικότητα ορισμένα πράγματα, μάλλον βελτιώνονται στον οργανισμό καθώς γερνάμε.
Δείτε τα προνόμια υγείας του να είστε πενηντάρηδες




Ιδρώνετε λιγότερο
Η παραγωγή του ιδρώτα μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ο δρ Γ. Λάρι Κένεϊ, καθηγητής Φυσιολογίας & Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συνέκρινε τον ρυθμό εφίδρωσης σε 20άρες και 30άρες γυναίκες με εκείνον σε 50άρες και 60άρες, διαπιστώνοντας πως οι μεγαλύτερες γυναίκες ίδρωναν λιγότερο. Μάλιστα, το ίδιο διαπιστώθηκε ότι ίσχυε και για τους άνδρες.
Παθαίνετε πιο δύσκολα ιώσεις
Κάθε φορά που ο οργανισμός εκτίθεται σε έναν νέο ιό, δημιουργεί το κατάλληλο αντίσωμα για να τον καταπολεμήσει, το οποίο και αποθηκεύει για μελλοντική χρήση. Έτσι, αν και τα μικρά παιδιά μπορεί να παθαίνουν ίωση έως και 10 φορές κάθε χειμώνα, ένας μεσήλικας μπορεί να αρρωστήσει μία ή δύο φορές τον χρόνο.
Κάνετε καλύτερο σεξ
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Menopause» και συμμετείχαν 27.347 γυναίκες, ηλικίας 50 έως 79 ετών, έδειξε ότι ενεργό σεξουαλική ζωή είχαν πάνω από έξι στις δέκα στις ηλικίες 50-59 ετών, το 45% στις ηλικίες 60-69 ετών και πάνω από το 28% στις ηλικίες 70-79 ετών. Από αυτές, πάνω από έξι στις δέκα δήλωναν ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή. Απ’ όσες δεν ήταν ικανοποιημένες, το 57% δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο ότι θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ!
Μειώνεται η λιπαρότητα και η τριχοφυΐα
Όσο μεγαλώνουμε, το κρανίο παράγει λιγότερο σμήγμα και έτσι τα μαλλιά δεν «λαδώνουν» όσο κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται τόσο συχνό λούσιμο. Παράλληλα, μετά την εμμηνόπαυση μειώνονται και τα επίπεδα οιστρογόνων στο αίμα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η τριχοφυΐα.
Δεν μεθάτε τόσο εύκολα
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας δημοσίευσαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο μελέτη που έδειξε ότι τα παρεπόμενα της μέθης γίνονται ηπιότερα και σπανιότερα με το πέρασμα του χρόνου, ενώ σχεδόν εξαφανίζονται μετά τα 60 χρόνια.
Έχετε λιγότερο στρες
Μπορεί οι αντιδράσεις του οργανισμού στα στρεσογόνα ερεθίσματα να μην αλλάζουν, ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, λιγοστεύουν ολοένα περισσότερο τα πράγματα που μπορούν να μας προκαλέσουν άκρατο στρες.
Έχετε λιγότερες ημικρανίες
Στις περισσότερες γυναίκες οι ημικρανίες βελτιώνονται θεαματικά μετά την εμμηνόπαυση, καθώς εκλείπουν οι ορμονικές διακυμάνσεις που αποτελούν συχνό εκλυτικό παράγοντα τους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου