Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ξετρελάθηκαν οι Κινέζοι με τις Κυκλάδες και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Αφιερωμένο στο Αιγαίο και ειδικότερα στις Κυκλάδες είναι το πρώτο τεύχος του έτους 2014 του μηνιαίου περιοδικού World Traveler (Luxing Zhe) με τίτλο «Ατέρμονη Θάλασσα, Αδιάλειπτος Ερωτας - Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» στο εξώφυλλό του. 


Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη, με τη φιλοξενία δημοσιογραφικής  πενταμελούς στις Κυκλάδες για εννέα συνολικά μέρες τον περασμένο Οκτώβριο.  Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη, την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών.

Με βάση στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα, το 2013 εκδόθηκαν περίπου 30.000 θεωρήσεις εισόδου σε κινέζους τουρίστες. Υπολογίζεται όμως ότι συνολικά 100.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα την περσινή χρονιά, μέσω θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες χορηγήθηκαν από άλλες χώρες, ως πρώτες χώρες εισόδου στην Ευρώπη.
Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κίνας, πάνω από 100 εκατ. Κινέζοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δαπανώντας πάνω από 100 δισ. δολάρια στις ξένες αγορές.

Το τουριστικό αφιέρωμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση σελίδων και κάλυψη θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, ενώ προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή σε χρήστες που επιθυμούν την τοποθέτηση του σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες  κλπ.
Παράλληλα, τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια αναμένεται να προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας, σε 31 μητροπολιτικά κέντρα και πρωτεύουσες επαρχιών, ενώ το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο σύντομα στον διαδικτυακό χώρο, ιστοσελίδα του οργανισμού WT.

Στις 100 σελίδες του περιοδικού προβάλλονται αντιπροσωπευτικά νησιά, όπως η Πάρος, η Μύκονος-Δήλος, η Μήλος και η Σαντορίνη, με ποικίλες πτυχές των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν, όπως χώροι πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αγορές, τόποι αναψυχής, ελληνική κουζίνα, χώροι διαμονής και διασκέδασης και ιδιαίτερη έμφαση στον ρομαντικό-γαμήλιο τουρισμό.
Στις θεματικές ενότητες περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι και αξιοθέατα, φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία, διαδρομές περιπάτου, τόποι διαμονής και αναψυχής, αγορές, ξενοδοχεία και εστιατόρια-καφέ, γαστριμαργικές απολαύσεις, εκδρομές με αυτοκίνητο, κλπ. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου