Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο για ομορφιά!


Δυστυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά τα καλλυντικά σκευάσματα δεν είναι ότι πιο αποτελεσματικό και έχουν υπέρμετρες τιμές. Επιπλέον, λόγω των σκληρών χημικών ουσιών που περιέχονται σ’ αυτά τα προϊόντα, θα πρέπει να προσέξετε για τυχόν παρενέργειες. Σε αντίθεση τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος δεν είναι μόνο φθηνά επιπλέον εξασφαλίζουν ότι το ευαίσθητο δέρμα σας δεν θα υποφέρει από τις άσχημες παρενέργειες των χημικών ουσιών.


Αμυγδαλέλαιο και ομορφιά..

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα τέτοιο φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλαπλά οφέλη για τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματος. Στην πραγματικότητα αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές εταιρείες καλλυντικών μακιγιάζ και προϊόντων φροντίδας του δέρματος, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες και όχι μόνο. Το λάδι αυτό εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων και έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση. Έχει ελαφρά κιτρινωπή όψη και γλυκιά οσμή και θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες..

Εκτός από τη χρήση του ως καλλυντικό ή προϊόν φροντίδας του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ιαματικές πηγές για αρωματοθεραπεία. Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για μασάζ και κάνει το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό.

Επιπλέον βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του δέρματος και βοηθάει στο ν’ απαλλαγούμε από δερματικά προβλήματα. Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη και το πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το καταπληκτικό φυσικό προϊόν φροντίδας του δέρματος.

Οφέλη από Αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο
Picture
Το δέρμα του προσώπου μας είναι μαλακό και επιρρεπές σε μαύρους κύκλους, κηλίδες και ακμή. Χρησιμοποιώντας το αμυγδαλέλαιο στην καθημερινή μας φροντίδα του δέρματος μας για καθαρισμό και ενυδάτωση, μας βοηθά να δώσουμε φυσική λάμψη στο πρόσωπο μας και μπορούμε εύκολα ν’ απαλλαγούμε από τα προαναφερόμενα προβλήματα.

Το αμυγδαλέλαιο ως καθαριστικό προσώπου

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του δέρματος και ν’ αφαιρέσει τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από το πρόσωπό σας. Αυτό το φυσικό καθαριστικό προσώπου είναι ελαφρύ και ενυδατικό και έτσι καλύπτει όλους τους τύπους δέρματος. Για να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, τρίψτε λίγο αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο και το λαιμό σας για περίπου δύο έως τρία λεπτά. Αφήστε το για κάποιο χρονικό διάστημα.

Βουτήξτε ένα κομμάτι πετσέτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια στύψτε την και αφαιρέστε το υπερβολικό νερό. Τοποθετήστε τη ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας. Αυτό βοηθά στο ν’ ανοίξουν οι πόροι, αφαιρώντας έτσι τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες. Τελειώστε τον καθαρισμό του πρόσωπού σας μ’ ένα μαλακό, υγρό σφουγγαράκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

Τρίψιμο με Αμυγδαλέλαιο

Picture
Ανακατέψτε το αμυγδαλέλαιο με ζάχαρη ή αλάτι για να κάνετε μια μεγάλη φυσική απολέπιση προσώπου και να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες που παγιδεύονται στους πόρους του δέρματος. Αν έχετε κανονική επιδερμίδα μπορείτε να χρησιμοποιήστε το αλάτι ή τη ζάχαρη για να φτιάξετε μια μάσκα απολέπισης.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και κάντε απαλά μασάζ με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Αυτή η απαλή φυσική απολέπιση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα χείλη σας αν χρειάζονται απολέπιση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία των ξηρών και σκασμένων χειλιών που είναι σκούρα, λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή το υπερβολικό κάπνισμα. Εφαρμόστε αμυγδαλέλαιο στα χείλη και κάντε μασάζ για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να νιώσετε να μαλακώνουν.

Χρησιμοποιήστε Αμυγδαλέλαιο για μασάζ και ενυδάτωση

Το συχνό μασάζ με αμυγδαλέλαιο βοηθά στη θεραπεία του ξηρού δέρματος και προσθέτει λάμψη στο πρόσωπο. Το μασάζ με το λάδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα αποτελεσματικά. Είναι ένα μαλακτικό που βοηθά στο να καταπραΰνει και ν’ απαλύνει την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε το για μασάζ προσώπου για να διώξετε όλα τα προβλήματα του δέρματος όπως κύκλους κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, τις σκούρες κηλίδες και την ακμή.

Για χρήση ως λάδι μασάζ, ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου σας πολύ καλά. Στη συνέχεια κάνετε μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο απαλά για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε ν’ απορροφηθεί το λάδι από το δέρμα σωστά. Κάντε αυτό το μασάζ προσώπου πριν πάτε για ύπνο για να γίνει το δέρμα όμορφο και λαμπερό. Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικό λάδι που μπορεί να αναμιχθεί με αιθέρια έλαια για την παραγωγή ενός λάδι μασάζ.

Άλλα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το πρόσωπο

Picture
Πώς να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο σας! Οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή και η κούραση μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Ταμπονάρετε αμυγδαλέλαιο σε μπάλες από βαμβάκι και τοποθετήστε της πάνω από τα κουρασμένα μάτια σας για ν’ απαλλαγείτε από τους κύκλους.

Επιπλέον η τακτική χρήση με αμυγδαλέλαιο που είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, βοηθά στο να είναι το δέρμα σας ενυδατωμένο και στο να εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων και των κηλίδων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μαλακτικό που συσφίγγει το δέρμα και μειώνει όλα τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Η ακμή και τα σπυράκια είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα φροντίδας του δέρματος που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες. Εφαρμόζοντας αμυγδαλέλαιο και κάνοντας μασάζ τακτικά, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και αποτρέπει την εμφάνιση τους. Μικρές λοιμώξεις, ερεθισμός, εγκαύματα, πληγές, ακόμα και το έκζεμα μπορεί επίσης ν’ αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν με τη χρήση του αμυγδαλέλαιου.

Οι βλάβες από τον ήλιο είναι μία από τις κύριες αιτίες των προβλημάτων του δέρματος, όπως τα εγκαύματα, οι ηλιακές κηλίδες και το τραχύ δέρμα. Μπορείτε εύκολα να θεραπεύσετε τα προβλήματα αυτά με εφαρμογή αμυγδαλέλαιου μετά από εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο. Το αμυγδαλέλαιο είναι εύκολα διαθέσιμο σε καταστήματα υγείας, αρωματοθεραπείας ή σε καταστήματα φυσικών προϊόντων με προσιτή τιμή. Εάν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, τότε αποφύγετε τη χρήση του.

Πρέπει να το φυλάξετε σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, γιατί μπορεί να αλλοιωθεί σε άσκημες συνθήκες αποθήκευσης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου