Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γιατί έκαψαν τον ανασχηματισμό!


Τελικά, αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ακόμη μια αλλαγή στην Ελλάδα της νέας Μεταπολίτευσης. Κατάφερε να «κάψει» το (όποιο) χαρτί είχε με τον ανασχηματισμό πριν καν τον πραγματοποιήσει. 




Σε μια χώρα που είδε κι έπαθε κάποια αυτονόητα να αρχίζουν τουλάχιστον να εφαρμόζονται, δεν μπορεί κανείς με στοιχειώδη λογική να προαναγγέλλει τέτοιες αλλαγές! Δεν συζητάμε για το γεγονός ότι τον ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο επικεφαλής ενός κόμματος που πανηγυρίζει γιατί πέτυχε να πιάσει το απίστευτο ποσοστό του... 8%. Ούτε βέβαια για τις παράλογες απαιτήσεις του ίδιου προσώπου (του κ. Βενιζέλου λέμε, για να μην μπερδευόμαστε) να έχει περίπου τους μισούς υπουργούς και τους μισούς από αυτούς που θα διοριστούν σε θέσεις-κλειδιά στην κρατική μηχανή την επόμενη ημέρα. 

Αναφερόμαστε στην παγκόσμια πρωτοτυπία της ουσίας της προαναγγελίας. 

Μόνο όποιος ζει σε άλλο πλανήτη δεν γνωρίζει τι σημαίνει στην πράξη αυτή η κίνηση. 

Το Δημόσιο πολύ απλά θα παραλύσει! Το βαθύ κράτος, για όσους ακόμη δεν τον γνωρίζουν, από… συνήθεια και νοοτροπία κάνει πόλεμο στην πολιτική ηγεσία. Αποτέλεσμα, αυτή να «κλείνεται» γύρω από τον γυάλινο πύργο των συμβούλων που «τρώνε» όλη τη διαμάχη του βαθέος κράτους με τους υπουργούς. 

Φανταστείτε τώρα τι έχει να γίνει μέχρι ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί και επισήμως. Η συντριπτική πλειονότητα θα κολλάει σε καθετί. Κανείς δεν θα υπογράφει τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Κανείς δεν θα ρισκάρει μέχρι να μάθει εάν ο πολιτικός προϊστάμενός του παραμένει ή φεύγει. Οσο για τον επιχείρημα ότι υπουργοί θα έχουν τον χρόνο να διορθώσουν την εικόνα τους και να γλιτώσουν, μόνο μειδιάματα μπορεί να προκαλέσουν.
Η απορία μας λοιπόν είναι γιατί «έκαψαν» τον ανασχηματισμό πριν την ώρα του! Τόσο σίγουροι νιώθουν;


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου