Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ήρωας Πασών των Ρωσιών! ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.


Χωρίς… φρένα ανεβαίνει η δημοφιλία του Πούτιν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρωσικού κρατικού Κέντρου για τη Μελέτη της Κοινής Γνώμης (WCIOM) που δημοσιεύτηκε σήμερα, η αποδοχή... του Ρώσου ηγέτη έφτασε σε νέα υψηλά, καταγράφοντας 85,9%, ποσοστό αυξημένο κατά 3,7% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 25,3% σε σχέση με το 60,6% του περασμένου Ιανουαρίου!
Το υψηλότατο αυτό ποσοστό δημοφιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πια σε απόσταση αναπνοής από το 87,4% που είχε καταγραφεί πριν από έξι χρόνια, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2008. Οι κοινωνιολόγοι συνδέουν την ευρύτατη έγκριση που τυγχάνει ο Ρώσος πρόεδρος με πολιτική που ακολουθεί στην περίπλοκη κατάσταση της Ουκρανίας (το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν από τα σημαντικότερα θέματα της περασμένης εβδομάδας), αλλά και με τον μεγαλειώδη εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου. 

Στο μεταξύ την ανιούσα έχει πάρει και η δημοφιλία του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, που στην πρόσφατη δημοσκόπηση χτύπησε ποσοστό της τάξης του 60,4%, ενώ τον Ιανουάριο το αντίστοιχο νούμερο ήταν 41,7%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Ενωμένης Ρωσίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 46,5%. 

Η έρευνα διεξήχθη στις 10 και στις 11 Μαΐου, έλαβαν μέρος 1.600 άτομα από 130 ρωσικές πόλεις, κωμοπόλεις και περιθώριο στατιστικού λάθους δεν υπερβαίνει το 3,4%. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου