Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σπυράκη στον κώλο


Kατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ΚρήτηTV, η πρώην δημοσιογράφος και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Σπυράκη αποκάλυψε ότι την περίοδο των εκλογών του 2012 το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει και η ελληνική κυβέρνηση έστελνε στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ιταλία για να φέρει λεφτά, ώστε να μην αποκαλυφθεί το bank run.




Η Μαρία Σπυράκη ομολόγησε πως το γνώριζε αυτό αλλά αποφάσισε να το αποκρύψει για να αποφευχθεί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, γιατί έβαλε τη συνείδησή της ως πολίτης πάνω από το δημοσιογραφικό καθήκον. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε ότι κράτησε το ρεπορτάζ στο μαξιλάρι της. Είναι πολύ περίεργο που η Μαρία Σπυράκη κοιμάται σε μαξιλάρι. Στην τηλεόραση φαίνεται να κοιμάται πάντα όρθια. 

Η Μαρία Σπυράκη δηλαδή έκανε ό,τι είχε κάνει κι ο Γιάννης Πρετεντέρης που έγραψε στο βιβλίο του ότι γνώριζε πως το πρόγραμμα σωτηρίας για την Ελλάδα δεν έβγαινε αλλά δεν το έλεγε για να μην προκαλέσει πανικό και κατάρρευση της οικονομίας.

Είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι και πατριώτες αυτοί οι τηλεδημοσιογράφοι! Μας προστατεύουν! Μόνο εκείνος ο αχρείος ο Βαξεβάνης είχε το θράσος να δημοσιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ και να χαλάσει την εξαιρετική εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Θυμάστε τον πόλεμο που είχε φάει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ; Τώρα μιλιά για τη Μαρία Σπυράκη. Aλλά θα μου πείτε να βγει και να την κατακρίνει ποιος; Αφού έχουν όλοι λερωμένη τη φωλιά τους. Στην ίδια μαφία ανήκουν. Τα ήξεραν και τα ξέρουν όλα.

Βέβαια, δεν είναι εύκολο να βγεις και να αποκαλύψεις πράγματα που είναι ενάντια στα συμφέροντα των αφεντικών σου. Μπορεί να απολυθείς. Και μετά πώς θα υπηρετείς τη δημοσιογραφία και θα κάνεις δημοσιεύσεις που, όπως λέει και η επιγραφή στην ΕΣΗΕΑ, είναι η ψυχή της δημοκρατίας;

Μια χαρά τα λέει η επιγραφή. Οι δημοσιεύσεις των καθεστωτικών δημοσιογράφων είναι πράγματι η ψυχή της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας του Σαμαρά, του Βενιζέλου και όλων των άλλων.

Και μια χαρά τα είχε πει η κα Σπυράκη όταν, μιλώντας για την απόφασή της να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής, ισχυρίστηκε ότι ένα μεσημέρι την πήρε τηλέφωνο ο κ. Σαμαράς και τη ρώτησε "Θέλεις να είσαι μαζί μας στην προσπάθειά μας;". Αυτό που δεν αποκάλυψε η κα Σπυράκη είναι η συνέχεια της συνομιλίας τους. Δεν πειράζει, θα το κάνω εγώ. 

"Μα από πού κι ως πού, κ. Πρωθυπουργέ; Εγώ; Μια απλή υπηρέτης σας;". "Θεώρησέ το ως ένα μικρό ευχαριστώ για το 2012, τότε που μας έσωσες κρατώντας το στόμα σου κλειστό." "Αν το θέτετε έτσι, κ. Πρωθυπουργέ, δε μπορώ να πω όχι." "Καλωσήρθες λοιπόν και επισήμως στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Και πού 'σαι. Άμα θέλει κι ο Γιάννης φέρτον μαζί. Εκτός αν τον πρόλαβε ο Βαγγέλης."


by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί να ξεπεράσει σε σκάνδαλα εκείνη του Καραμανλή. Κάποιο στοίχημα έχουν βάλει. Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.)

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου