Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μεγάλες μπίζνες με τα αδέσποτα ζώα


Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Γερμανία καταγγέλλει ότι πολλές γερμανικές ζωοφιλικές οργανώσεις αποκομίζουν χρήματα από το trafficking αδέσποτων ζώων, δηλαδή την παράνομη διακίνηση και εμπορική τους εκμετάλλευση και απερίφραστα το καταδικάζει. Αναφέρει πως αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό από πολλές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως νότιες (π.χ. Ιταλία). 




Η καταγγελία επιβεβαιώνεται δημοσιογραφικά , καθώς συγκεκριμένοι άνθρωποι μίλησαν με κάποιους από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους της Γερμανίας.

Σε κάποιο σημείο λένε ότι τόσο γερμανικές οργανώσεις για «τη διάσωση των ζώων» όσο και ελβετικές έχουν πολύ άσχημη φήμη στην ίδια τους τη χώρα αλλά και πολλές δίκες στο δυναμικό τους. Καταγγέλλεται κάτι που και άλλες φορές έχει παγκόσμια διατυπωθεί για το θέμα, ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται και περνούν ως δωρεές ανά τον κόσμο για τα αδέσποτα ζώα , μόνον εκεί δεν πάνε.

Δυστυχώς χρησιμοποιούνται για προσωπικούς σκοπούς, όπως για αγορές σπιτιών ή για άλλες προσωπικές μπίζνες. Για άλλη μια φορά καταγγέλλεται η απαράδεκτη εμπορική εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων συντροφιάς , την οποία συνήθως όσοι εμπλέκονται ειρωνεύονται, αρνούνται ή χλευάζουν, δηλώνοντας ότι ίσα που αρκούν τα χρήματα για να στείλουν τα αδέσποτα σκυλιά έξω. Είναι μία παράνομη και απαράδεκτη επιχείρηση εις βάρος των ζώων.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου