Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Πόσο χωράφι χρειάζονται δύο άτομα για να είναι αυτάρκη στα λαχανικά και τα φρούτα τους


Χρειάζονται περίπου ένα στρέμμα χωραφιού, διαστάσεων 30m x 33m, για να μπορέσουν να είναι αυτάρκεις διατροφικά.Αρχικά, στο μισό στρέμμα, θα φυτέψουν 10 ελιές κορωνέικες για να βγάζουν στο μέλλον 50 κιλά ελαιόλαδο κάθε χρονιά ενώ στο υπόλοιπο μισό στρέμμα, θα φυτέψουν είκοσι καρποφόρα δέντρα πχ. δυο ελιές καλαμών για βρώσιμες ελιές, 4 πορτοκαλιές (δυο ομφαλοφόρες και δυο καλοκαιρινές βαλέντσια), 2 πολύφορες λεμονιές, 2 αχλαδιές, δυο βερικοκιές, δυο δεσπολιές, δυο δαμασκηνιές, δυο μανταρινιές και δυο αμυγδαλιές αφράτες.
Στα σύνορα του χωραφιού, περιφερειακά, θα τοποθετήσουν σιδερένιους πασσάλους σε σχήμα Γ και σύρματα για να φυτέψουν 60 κλήματα οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών αμπελιού που θα δώσουν κρασί, τσικουδιά, ξύδι και επιτραπέζια σταφύλια.
Ανάμεσα από τα δέντρα θα φυτεύουν λαχανικά όπου θα εναλλάσσονται φθινοπωρινές καλλιέργειες (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλια, φακές, κουκιά, ραδίκια) και ανοιξιάτικες (τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρπούζι, πεπόνια, πατάτα). Και φυσικά ότι  περισσεύει να το δίνετε με χαρά στο γείτονα σας!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου