Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Την εποχή του μνημονίου απαγορεύονται οι φιλανθρωπίες: Το Δημόσιο μπλοκάρει δωρεά 1.200 συσσιτίων


O ελληνoκύπριος businessman Στέλιος Χατζηιωάννου, είναι αντιμέτωπος με την απάνθρωπη γραφειοκρατία του μνημονίου η οποία θέτει εμπόδια στην παροχή βοήθειας προς τους άπορους συνανθρώπους μας.




Συγκεκριμένα, ο Σ.Χατζηιωάννου αφού αγόρασε ένα κτίριο στον 
Κεραμεικό στο κέντρο της αθηναϊκής εξαθλίωσης και πείνας, το ανακαινίζει και σκοπεύει να το αξιοποιήσει προσφέροντας 1.200 δωρεάν γεύματα καθημερινά σε ταλαιπωρημένους και ταπεινωμένους από την κρίση πολίτες.

Όμως, όπως δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», οι καλές προθέσεις σκόνταψαν στο ΙΚΑ και άλλους κρατικούς φορείς: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο δημιουργός ενός παγκόσμιου κολοσσού, της easyGroup, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη γνωστή σε όλους αεροπορική easyJet, δεν έχει δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους, άρα ούτε δοσοληψίες με το κράτος.
Αυτό από μόνο του κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ανασταλτικός παράγοντας ενός τόσο σημαντικού φιλανθρωπικού έργου, με αποτέλεσμα η δωρεά να καθυστερεί τρεις μήνες.
Μάλιστα, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, αποκλειστικά για την ανακοίνωση μιας ακόμα δωρεάς του, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, αλλά και με στόχο να ξεμπλοκάρει την υπόθεση των συσσιτίων ήρθε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.
«Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δικηγόρος. Εγώ τελικά έγινα ο καλύτερος πελάτης τους για να μου λύνουν τα προβλήματα τέτοιου είδους», είπε γελώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και συνέχισε: «Ο λόγος που δεν έχω δουλειές στην Ελλάδα είναι δυστυχώς αυτός, Η γραφειοκρατία ακόμα και στο πιο απλό και καθαρό πράγμα. Ακόμα και σε μια φιλανθρωπία κάτι θα βρουν».
Ουσιαστικά, η δυσκολία έγκειται στο ότι ο ίδιος και η εταιρεία του δεν έχουν φορολογική έδρα στην Ελλάδα. Το ακίνητο επί της οδού Γερμανικού 18 στο Κεραμεικό αγοράστηκε από το ίδρυμα του κ. Χατζηιωάννου το φθινόπωρο. Επί 6 μήνες ο χώρος που είναι σχεδόν έτοιμος περιμένει τις εγκρίσεις για να ξεκινήσει να λειτουργεί.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου