Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Το ΔΝΤ "βλέπει" δημοσιονομικό κενό 5 δισ. ευρώ το 2015-16 .. κι ο Αντωνάκη βλέπει πλεόνασμα !


Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015 και άνω των 3 δισ. ευρώ για το 2016 «βλέπει», σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος (MEFP). η οποία καταρτίζεται από τον Πόουλ Τόμσεν. 




Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι ανάλογες με αυτές που περιλαμβάνονται στην έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο απέχουν αρκετά από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης, που παραδέχεται (στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) κενό 911 εκατ. ευρώ για το 2015 και 1,93 δισ. ευρώ για το 2016.

Στην έκθεση του Ταμείου δεν συμπεριλαμβάνεται καμία αναφορά σε δημοσιονομικό κενό για το 2014, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι διαπιστώνει κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015, δεν ζητεί μέτρα για την επόμενη χρονιά, καθώς περιμένει να επανεκτιμήσει τους αριθμούς στην Αθήνα -τον Σεπτέμβριο- κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2015.

Το κείμενο της αξιολόγησης της Ελλάδας, που θα υπογράφει ο Τόμσεν, θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για την έγκριση της εκταμίευσης των 3,6 δισ. ευρώ. 

Με δεδομένο ότι αναβάλλεται διαρκώς η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου -στην οποία θα αποφασιστεί η εκταμίευση των δύο δόσεων συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα-, η έκθεση θα δημοσιευθεί κατά πάσα πιθανότητα μετά τις ευρωεκλογές.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου