Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συνέντευξη Μαρίας Πολύζου - Υποψήφιας ευρωβουλευτή ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

«ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ»

1.Προέρχεστε πολιτικά από τον κεντροδεξιό χώρο. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα, την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό;


Μ.Π: Η "Ένωση για την Πατρίδα και το λαό" αποτελεί το καλύτερο θεσμικό μέσο ανάδειξης πατριωτικών πολιτικών που υπάρχει σήμερα. Ήταν τιμή μου να αποδεχτώ την πρόταση του Προέδρου κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Αντιπροέδρου κ. Χρήστου Ζώη για να συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στην προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων. ....



2.Τί το καινούργιο επιδιώκετε να φέρετε ως νέος άνθρωπος στην πολιτική σκηνή;

M.Π : Πολιτεύομαι σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, την πιο κρίσιμη μετά τη λεγόμενη "μεταπολιτευτική περίοδο", η οποία έληξε με το χειρότερο για την Πατρίδα μας τρόπο, την εισαγωγή της στο Δ.Ν.Τ.  Σκοπός μου με τη συμμετοχή μου σε αυτές τις Ευρωεκλογές είναι να ενισχύσω τη φωνή της Πατρίδας μου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι έχουμε το σθένος, έχουμε τη διάκριση, έχουμε τη γνώση και τη θέληση  να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμμετάσχουμε ενεργά στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από τις πατριωτικές δυνάμεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τη θέση που θέλει ο λαός της να έχει στην Ευρώπη.



3. Τι διακυβεύεται κατά την εκτίμησή σας στις προσεχείς Ευρωεκλογές;


Μ.Π: Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι η αποδόμηση του Ευρωπαϊκού Οράματος ελέω του Γερμανικού Ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού.



4. Θεωρείτε ότι οι ευρωεκλογές θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις; Βλέπετε πρόωρες εκλογές ή θεωρείτε σκόπιμη μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή; 


Μ.Π: Η παρούσα Βουλή έχει κλείσει τον κύκλο της και ως περιεχόμενο πολιτικής και ως αποτέλεσμα μηχανισμών επιλογής και ανάδειξης πολιτικού προσωπικού. Αν το αποτέλεσμα είναι "τιμωρητικό" για την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ή είναι έτοιμα να τη στηρίξουν αν χρειαστεί τότε πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, έστω και με μικρές παραλλαγές αλλά χωρίς να αλλάζει η δομή της, αποτελεί σενάριο πολιτικής ανωμαλίας και βίαιας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.




5. Εκτιμάτε επίσης ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ;


Μ.Π: Η Ν.Δ αυτοσυρικνώθηκε και έχει πάψει προ πολλού να παράγει κεντροδεξιά πολιτική. Έθεσε εαυτόν εκτός κεντροδεξιάς.




6. Εσείς βλέπετε τον εαυτό σας στη Νέα Δημοκρατία;


Μ.Π: Δεν θα μπορούσα να έχω σχέση με έμμεση στήριξη Εθνομηδενιστικών πολιτικών, ούτε να δώσω την ψευδαίσθηση ότι τέτοιες πολιτικές θα μπορούσαν να έχουν σχέση με πατριωτικές δυνάμεις.




7. Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τί άποψη έχετε;


Μ.Π: Διέψευσε τις ελπίδες του κόσμου που πίστευε ότι θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των προτάσεων περί αξιοκρατίας και συνέπειας. Η πολιτική που ακολούθησε ήταν άσχετη με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και πλήρως συμβατή με όσα κατηγορούσε όχι μόνον πριν τις εκλογές αλλά και πριν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Δεν είχε κατάλληλο σχέδιο, ούτε ανθρώπους να το παράξουν και να το υλοποιήσουν. Κατέληξε δέσμιος των επιλογών του.




8. Το δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο πιστεύετε ότι θα παίξει ρόλο στην απόφαση των πολιτών για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές;


Μ.Π: Δεν τίθεται θέμα "εξόδου από τα μνημόνια" που υπόσχονται οι μνημονιακοί, μιας και οι ίδιοι παραδέχονται ότι με την ευρωπαϊκή οδηγία 472/2013 μας επιβάλλουν μνημόνιο για πάντα.
Δεν τίθεται θέμα "αντίθεσης στο μνημόνιο" γιατί η χώρα χρειάζεται λύση, όχι απλά αντίδραση. Χρειαζόμαστε Ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, όχι μνημονιακά δεκανίκια που βαφτίζονται "Εθνικά" για να διασφαλίσουν τη συνέχιση των μνημονίων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου