Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΣ


Στην πολυεθνική άσκηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων «Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014» (JAWTEX 2014), στη Γερμανία, στη Βόρεια Θάλασσα και δίπλα σε χώρες - μέλη της λυκοσυμμαχίας που συνορεύουν με τη Ρωσία, θα συμμετάσχουν μονάδες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας... 
Η ελληνική κυβέρνηση είναι παραδομένη ουσιαστικά σε ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σ' αυτούς, σε μια περίοδο που...
οξύνεται η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας για τη διείσδυση μονοπωλίων τους στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Η JAWTEX 2014 είναι ετήσια άσκηση της γερμανικής αεροπορίας (Luftwaffe) και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Φέτος διοργανώνεται από την Πέμπτη 8 έως και την Παρασκευή 23 Μάη. Η ελληνική συμμετοχή συνίσταται σε τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ και 46 άτομα προσωπικό (14 Ιπτάμενοι, 31 Τεχνικοί και ένας αξιωματικός Πληροφοριών) της 343ης Μοίρας.

Η άσκηση προγραμματίζεται να διεξαχθεί στη Γερμανία και στη Βόρεια Θάλασσα, με συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από 16 «συμμαχικές» χώρες. Ανάμεσά τους, μαζί με αυτές από Γερμανία και Ελλάδα, οι: Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ιταλία, Φιλανδία, Ουγγαρία και Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωνε δημόσια πριν περίπου είκοσι ημέρες ότι θα υπάρξει «αναβαθμισμένη παρουσία» του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ετσι, μετά και την αποστολή πρόσθετων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ (από Βρετανία και Γαλλία) να περιπολούν πάνω από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, τώρα έρχεται και η «Jawtex».
Οι Γερμανοί άλλαξαν το αρχικό σενάριο της άσκησης (είχε σχεδιαστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ουκρανία), οπότε τη μετέφεραν από τη Νότια Γερμανία στη Βόρεια, με επιχειρήσεις και στη Βόρεια Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου