Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Η Θεσσαλονίκη είπε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Με αφορμή την επιτυχημένη σημερινή διοργάνωση του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, και εν αναμονή των επίσημων..

αποτελεσμάτων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Απαντήσαμε στην πρόκληση και τις απειλές που δεχθήκαμε -ακόμα και για τριετή φυλάκιση των δημάρχων- από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με θεσμικό τρόπο και απόλυτη νομιμότητα. Δεν επιλέξαμε τη σύγκρουση, τη φυγή και την εύκολη λύση της καταγγελίας και της ματαίωσης του δημοψηφίσματος. Επιλέξαμε τη στάση της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας Θεσσαλονικείς. Στήσαμε τις κάλπες έξω από τις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων. Εκτυπώσαμε τους εκλογικούς καταλόγους από τα δημοτολόγια των δήμων.

Είμαστε περήφανοι γιατί πετύχαμε να πραγματοποιήσουμε ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα και να το καταγράψουμε στην ιστορία ως το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στη χώρα μας. Η επιτυχία ήταν μεγάλη. Η συμμετοχή ήταν μαζική και δυναμική.Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι από σήμερα ένα όπλο τεράστιας ισχύος στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, της Κίνησης 136, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεκάδες δικηγόροι-μέλη του οποίου διασφάλισαν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του.

Με το ισχυρό αυτό όπλο θα απαιτήσουμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής.
Επίσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και την ανάδειξη των νέων οργάνων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, θα επιδιώξουμε συνάντηση, όπως και με τα αντίστοιχα στελέχη της Κομισιόν, καθώς και με τα μέλη των δικτύων της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Αυτοδιοίκησης.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές το μήνυμα και να γνωστοποιήσουμε σε όλους τη θέση και την απόφαση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε και θα απαιτήσουμε από τους συναρμόδιους φορείς εξουσίας να σεβαστούν τη λαϊκή βούληση και τη δημοκρατική ετυμηγορία του λαού της Θεσσαλονίκης.

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι κατοχυρωμένα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τα οποία αποτελούν αναφαίρετα και αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπου. Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε, να πουληθούν σε ιδιώτες».
Να σημειωθεί ότι ως τις 10 το βράδυ, σε 21 Εκλογικά Κέντρα επί συνόλου 192 (ενσωμάτωση 10,94%), καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 23.477,
Λευκά: 22, ΟΧΙ: 22.969 (ποσοστό 97,93%),
ΝΑΙ: 486 ποσοστό 2,07%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου