Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Βρήκαν τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ στη Γη!


Παλαιοντολόγοι από την Αργεντινή ανακάλυψαν τα απολιθωμένα λείψανα ενός τεράστιου δεινόσαυρου που ζύγιζε σχεδόν 100 τόνους, όσο δηλαδή 14 ελέφαντες.Πρόκειται «για το μεγαλύτερο δείγμα δεινόσαυρου που έχει ανακαλυφθεί, ηλικίας τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ετών», δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο Ρούμπεν Κουνέο διευθυντής του μουσείου παλαιοντολογίας της Παταγονίας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου από την Κρητιδική εποχή, το οποίο έχει μήκος περίπου 40 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά.
βρήκαν-τον-μεγαλύτερο-δεινόσαυρο-που-έζησε-ποτέ-στη-Γη-2Τα απολιθωμένα υπολείμματα του δεινόσαυρου αυτού εντοπίστηκαν κατά λάθος το 2013 από έναν αγρότη σε ένα χωράφι στην επαρχία Τσουμπούτ, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες.
Τα λείψανα που βρέθηκαν είναι «η πιο ολοκληρωμένη ανακάλυψη αυτού του είδους του δεινόσαυρου σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε ο Κουνέο.
Σε αυτή την περιοχή της Παταγονίας, πλούσια σε παλαιοντολογικά ευρήματα, έχουν ανακαλυφθεί πολλά άλλα απολιθώματα, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του πρώτου διπλόδοκου στη Λατινική Αμερική.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου