Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Μπαίνει και η Τουρκία στον χορό εναντίον της Ρωσίας!


Το ΝΑΤΟ εξαιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία αυξάνει την ομάδα πλοίων του στη Μεσόγειο Θάλασσα
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Συμμαχία αυτή την εβδομάδα θα ενισχύσει την ναυτική ομάδα μάχης του, με τρεις τουλάχιστον φρεγάτες από ΗΠΑ και δύο από Καναδά και Τουρκία. Τα πλοία αυτά κατευθύνονται ήδη προς την Μεσόγειο Θάλασσα, στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα το ανακοινωθέν της ανώτατης ναυτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ. 

«Οι τρεις πρώτες αμερικανικές φρεγάτες, USS Taylor, USS Thor Heyerdahl, USS Magdeburg θα ενταχθούν στην ομάδα μάχης SNMG - 1 (μόνιμη ναυτική δύναμη του NATO) σήμερα. Μέσα στις επόμενες μέρες στην ίδια ομάδα (SNMG–1), θα ενταχθούν η τουρκική φρεγάτα TCG Gemlik και η καναδική φρεγάτα HMCS Regina», αναφέρεται στο έγγραφο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. 

Όπως σημειώνεται στο νατοϊκό έγγραφο, «η νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-1, συμμετείχε στην Επιχείρηση «Active Endeavour», αλλά λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και με γνώμονα την διασφάλιση των συμμάχων χωρών, αποφασίσθηκε η αποστολή ναυτικών μονάδων στην Μεσόγειο, ώστε να επιδειχθεί η αλληλεγγύη και η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ». 

Συνολικά λοιπόν, πέντε νατοϊκές φρεγάτες θα λάβουν επιπλέον άμεση και έμμεση στήριξη από έναν αριθμό πλοίων, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων ( πιθανόν και πυρηνικών), μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών διαφόρων τύπων (ανθυποβρυχιακού πολέμου αλλά και κρούσεως) των συμμαχικών χωρών. 

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu, δήλωσε περί μιας «άνευ προηγουμένου» αύξησης της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και κοντά στα ρωσικά σύνορα», αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα. 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας στρατηγός Valery Gerasimov επέστησε την προσοχή στον ομόλογο του στρατηγό Martin Dempsey, για την αύξηση του αριθμού των μαχητικών αεροσκαφών και των αμερικανικών στρατευμάτων στις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνία καθώς και πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης σε συνδυασμό με την κίνηση αυτή του ΝΑΤΟ από εχθές, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν, άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων. «Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη είναι ικανά να μεταφέρουν και πυρηνικά όπλα», ανέφερε ο διοικητής της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης. Η άσκηση έχει την ονομασία «παγκόσμια αστραπή 2014» και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 16 Μαΐου. 

Καθώς λοιπόν διαφαίνεται το πεδίο τη γεωπολιτικής σύγκρουσης μετατοπίζεται στην Μεσόγειο Θάλασσα. Έτσι βρίσκεται και σε απόσταση βολής και η Συρία. Με λίγα λόγια το αιγαίο πέλαγος αυτήν την δεδομένη στιγμή, αποκτά τεράστια στρατιωτική καθαρά σημασία και για τις δύο υπερδυνάμεις. Ελπίζουμε μόνο να μην «πληρώσουμε εμείς την νύφη» που λέει και σοφός λαός μας. 


http://kostasxan.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1408.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου