Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣτου Τέρενς Κουίκ*

Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή είναι εδώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των όποιων Τούρκων υπηκόων επισκέπτονται την Ελλάδα, και όχι για να ανακατεύεται με Έλληνες υπηκόους ανεξαρτήτως θρησκείας. Ανεξαρτήτως αν είναι Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί. 
Ο πρόξενος θα καταλάβει μια και καλή ότι δεν θα ξαναπεράσει τα διπλωματικά όρια που καθορίζονται διεθνώς και που οφείλει να του υπενθυμίζει το ΥΠΕΞ. Είναι απαράδεκτο κι ανεπίτρεπτο, το προξενείο με τους εκπροσώπους του αλλά και με τους ψευτομουφτήδες, να ανακατεύονται με δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις τους με περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς, που μετέχουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Αν Έλληνας Πρόξενος στη Τουρκία, πχ ο Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη, είχε έστω και το 10% της εδώ αντεθνικής συμπεριφοράς του Τούρκου προξένου, είναι βέβαιο ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ θα τον είχε κάνει πακέτο και θα τον είχε στείλει πίσω στην Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό που λόγω της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Σαμπιχά, τα αθηνοκεντρικά πανελλαδικά κανάλια ανακάλυψαν τώρα, με ελαχιστότατες εξαιρέσεις, την Θράκη και τα εθνικά της ζητήματα. Δύο χρόνια που κάνω σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, για το Προξενείο κλπ, κανείς δεν ασχολήθηκε και πάλι με εξαιρέσεις συναδέλφων δημοσιογράφων, μετρημένους στα δάκτυλα. Με την περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποκαλύφθηκε πλήρως το πόσο οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Θράκης αλλά και οι Βουλευτές του, «συμπτωματικά» ταυτίζονται με θέσεις του προξενείου σχετιζόμενες και με πρόσωπα που τα θεωρεί ανεπιθύμητα και με νόμους της Ελλάδας που δεν θέλει να εφαρμοστούν. Όπως συνέβη με τον νόμο περί Ιεροδιδασκάλων. Η Σαμπιχά είναι μια δυναμική γυναίκα. Υπερασπίζεται το δικαίωμα οι Ρομά να μαθαίνουν μόνο την Ελληνική και την γλώσσα τους, απορρίπτοντας τα σχέδια της Άγκυρας για εκτουρκισμό τους. Απλώς εκφράζω την απορία πώς είναι δυνατόν η Σαμπιχά να επιτρέψει στον εαυτό της να εμπλακεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήξερε όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως.

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή για το εάν είναι συνταγματική ή όχι οι πράξεις Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου να φωτογραφίζονται κάτω από την αποσχιστική πράσινη σημαία ή να μετέχουν δραστηριοτήτων διαφόρων Συλλόγων που αυτοαποκαλούνται «τουρκικές της δυτικής Θράκης».

Όταν εκλεγώ στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και ανεξάρτητα τι συνέβη, θα είμαι στο πλευρό της Σαμπιχά και στο πλευρό της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα είτε είναι Πομάκος είτε είναι Ρομά, που θέλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να είναι Έλληνας και μόνον Έλληνας.

* Δημοσιογράφος, τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υποψήφιος περιφερειάρχης ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου