Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μυστικές συνομιλίες του Αλέξη στην Μόσχα Με το επιτελείο του Πούτιν για όλα τα Εθνικά μας θέματα


Ζητήματα γεωστρατηγικής και νέων ισορροπιών στην Ευρώπη και τον κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο των μυστικών συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα με το επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.




Η Μόσχα και ειδικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνομιλίες που έχουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρούν ότι σύντομα θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ταυτόχρονα εμβληματική ηγετική προσωπικότητα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα στη φάση που βρίσκεται σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει απόλυτη ανάγκη από στηρίγματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα την Ελλάδα, η οποία έχει δεσπόζουσα γεωστρατηγική θέση.

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους γίνονται προς τη χώρα μας, ανοίγματα από την Μόσχα, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την προνομιακή σχέση που έχει αποκτήσει με τον Πούτιν στο σκληρό πόκερ που θα παίξει με την Άνγκελα Μέρκελ για τη διαγραφή του χρέους.

Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας σύντομα να απειλήσει την Άνγκελα Μέρκελ, παίζοντας το χαρτί της Μόσχας, για να καταφέρει να απαλλάξει τη χώρα μας από το τεράστιο χρέος που έχει φέρει σε απόγνωση τον κόσμο και κατέστρεψε την οικονομία μας.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις ελληνορωσικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα οικονομικό, διπλωματικό, αμυντικό και θα εμφανιστεί αποφασισμένος για όλα στην περίπτωση κατά την οποία οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι επιμείνουν σε πρακτικές αδιαλλαξίας και δεν διαγράψουν ολόκληρο το χρέος.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ολοκληρώσει σήμερα τις συνομιλίες του με Ρώσους αξιωματούχους και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να συνεχίσει την πορεία προς το λαό ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών.

Στο μεταξύ τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στην παρουσία του Προέδρου της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Μόσχα.

Μάλιστα στην παρούσα συγκυρία που επιχειρήθηκε απομόνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν από τους Ευρωπαίους ηγέτες η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αλλάζει το κλίμα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν υπακούουν στις εντολές της Μέρκελ και των Αμερικανών.

Με την παρουσία του στην Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας διατρανώνει την απόφασή του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εθνική ανεξαρτησία και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η επιλογή του να συναντήσει το επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει τόλμη, αποφασιστικότητα και ηγετικό ανάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Μόσχα συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που προσδοκά στη βοήθεια του Πούτιν για να σωθεί η Ελλάδα, αφού οι σύμμαχοί μας σε Ευρώπη και Αμερική για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι πώς θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά δάνεια.

Τσίπρας: «Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι ευρωεκλογές»...

«Στο δημοψήφισμα αυτό ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την αντίθεσή του στο μνημόνιο, την αντίθεσή του σε αυτές τις πολιτικές τις αδιέξοδες, τις αναποτελεσματικές που έχουν δημιουργήσει μιαν ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα, αλλά και στη στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle.
Σε ερώτηση, κατά πόσο η προσωπική στοχοποίηση της Καγκελαρίου Μέρκελ κατά την προεκλογική περίοδο θα δυσκολέψει αργότερα τη συνεργασία με το Βερολίνο σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαντά: «Η άνοδος στη διακυβέρνηση της χώρας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, με στόχο την κοινωνική σωτηρία και την απαλλαγή της Ελλάδας από τα σκληρά μνημόνια της λιτότητας, θα βρει συμμάχους στην Ευρώπη. Όχι μόνο στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά ακόμη και μέσα στην Γερμανία. Διότι, ξέρετε, στο ίδιο κλαδί καθόμαστε. Αν κάποιος αυτό το πριονίζει, είναι βέβαιο ότι θα πέσουμε όλοι».

Κληθείς να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το εάν η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα στηρίξει τελικά τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει κατ’ αρχήν ότι είναι θετικό βήμα την προεδρία να αναλαμβάνει ο υποψήφιος του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές και τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μια θεσμική κρίση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη και για την πορεία της», διευκρινίζει και, σε ό,τι αφορά τον κ. Σουλτς, παραπέμπει στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων, «να σταματήσουμε άμεσα τη λιτότητα, να ξαναβρούμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ που είναι η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή» και προσθέτει: «Υπ’ αυτή την έννοια, η όποια συζήτηση για την εκλογή του επόμενου Προέδρου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα συναρτάται απόλυτα με τις προγραμματικές θέσεις που θα πάρουν οι υποψήφιοι για την προεδρία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα».

Η Deutsche Welle αναφέρεται ακόμη στο «κούρεμα» χρέους που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου της γερμανικής Αριστεράς, στο πρότυπο του 1953 για την Γερμανία, αλλά και στις ευχαριστίες του προς την Linke για τη στήριξή της σε ό,τι αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, καθώς, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «είχε προηγηθεί απόφαση των συνέδρων, με την οποία ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να προτείνει στην Ελλάδα «έντιμες» διαπραγματεύσεις για πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις των θυμάτων, όπως επίσης και για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου