Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Στήνονται επικοινωνιακές εικόνες αγάπης υπέρ του «ηγέτη» για τα αυτονόητα


Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεχώρισα ένα γεγονός το οποίο εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το θεώρησα στημένο και μάλιστα με άθλιο τρόπο.




Του Κώστα Βουκελάτου 

Όλοι είδαμε και ¨συγκινηθήκαμε¨ ένα 13χρονο μαθητή να βρίσκεται ¨τυχαία¨ σε ομιλία του Πρωθυπουργού να σπάει τα μέτρα ασφαλείας του και να πλησιάζει τον Σαμαρά λέγοντας : "Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό που κάνατε για εμάς, είμαι πολύ συγκινημένος και θέλω να σας δώσω το μετάλλιο μου".

Άλαλοι και ¨συγκινημένοι¨ οι έλληνες προσπαθούσαν να καταλάβουν βλέποντας το «μονόπρακτο» τι έχει συμβεί και ρωτάω και εγώ ποιος συμβούλεψε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι μετά την παράσταση αυτή θα έχει κερδίσει περισσότερους έλληνες και ψήφους;

Η ιστορία λέει ότι ο 13χρονος κολυμβητής του Εθνικού Αθηνών βρήκε τον πρωθυπουργό σε μια ταβέρνα που έτρωγε ανέμελος , τον πλησίασε και του παραπονέθηκε πως το κολυμβητήριο στο Ζάππειο δεν έχει πετρέλαιο εδώ και ένα χρόνο και εγώ προσθέτω ότι υπήρχαν πολλά κρούσματα κρυώματος έως και πνευμονίας γιατί κολυμπούσαν στο κρύο νερό ανήλικα παιδιά όλο τον χειμώνα. 
Φυσικά όπως γίνεται τα τελευταία ηγετικά χρόνια του Σαμαρά με «ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ» το ίδιο βράδυ κιόλας η πισίνα θερμάνθηκε με πετρέλαιο, δηλαδή έγινε το αυτονόητο που έπρεπε να είχε γίνει από τους αρμόδιους της πισίνας χωρίς κανενός παρέμβαση εδώ και ένα χρόνο ώστε να μην λειτουργήσει κανένας καθεστωτικά τύπου θα ζεσταθείτε με ΕΝΤΟΛΗ ΜΟΥ.

Αυτή η ξεφτίλα του γεγονότος ψέματα η αλήθεια μόνο κακό κάνει στον πρωθυπουργό της χώρας γιατί αναδεικνύει την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο αθλητισμός αφήνοντας αθλητές να υποφέρουν γιατί δεν έχουν τα αυτονόητα.

Αντί λοιπόν το γεγονός αυτό που αναδεικνύει την λογική Σαμαρά κόψτε από παντού για να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα να αποσιωπηθεί και να παραμείνει απλά μια καλή πράξη λόγο ενοχής για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν ένα μονόπρακτο για να γελοιοποιηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο 13χρονος αθλητής, έβγαλε το μετάλλιο και το έδωσε σύμφωνα με το σενάριο στον πρωθυπουργό γιατί έκανε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει ένα ολόκληρο χρόνο δηλαδή το αυτονόητο. Εκείνος φυσικά παίζοντας και αυτός τον αυθόρμητο έκανε πώς δεν το ήθελε για να δώσει περισσότερο σασπένς και τελικά το πήρε επειδή έκανε το αυτονόητο ενώ κανονικά θα έπρεπε να πει δυνατά ότι : «ντρέπομαι για αυτό που βιώσατε ένα χρόνο και για αυτά που έχω κάνει και δεν μου αξίζει το μετάλλιο γιατί κολυμπούσες σε παγωμένα νερά μέχρι ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΟΥ να ζεσταθεί το νερό και το μετάλλιο το έχεις κερδίσει για την αντοχή σου και μόνο», αλλά το σενάριο δεν είχε τέτοιες ειλικρινές κουβέντες που εάν τις έλεγε θα κέρδιζε επικοινωνιακά για πρώτη φορά.

Η ο Σαμαράς έχει χάσει εντελώς την ¨μπάλα¨ και επικοινωνιακά η το να λειτουργεί καθεστωτικά είναι κάτι που του αρέσει και σε λίγες ημέρες λόγω εκλογών θα βλέπουμε και σκηνές πολιτών να κλαίνε όταν τον βλέπουν και να λιγοθυμούν στο δρόμο από ¨αγάπη¨ προς τον ¨ηγέτη¨.

Κάποιοι σκέφτηκαν ότι ένα μονόπρακτο δήθεν καλοσύνης θα σκίαζε τις ουρές των πολιτών που στήθηκαν για να μοιραστούν μία σακούλα λαχανικά που μοίραζαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών και έδειχνε ακόμα μία φορά την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα ελλήνων.
Τέτοιες στημένες προσπάθειες δήθεν αγάπης και ευχαριστώ στο ¨ηγέτη¨ αφήστε να συμβαίνουν σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες που επίσης οι πολίτες υποφέρουν και προσπαθούν επικοινωνιακά τα καθεστώτα να βελτιώσουν την εικόνα του ¨ηγέτη¨ τους εδώ είναι Ελλάδα και τα αυτονόητα που γίνονται από ντροπή να μην παρουσιάζονται ούτε σαν είδηση με μικρά γράμματα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου