Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Υπό απειλή



Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Απειλούμαστε από όλες τις πλευρές. Από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Σαμαρά με τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που θα πρέπει να τους πηγαίνουμε τζατζίκια και να χορεύουμε σαν τα αρκούδια παραδοσιακούς χορούς για να τραβάνε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ιθαγενείς, μέχρι τις δηλώσεις του Τσίπρα ότι η οικονομική πολιτική θα αλλάξει όταν γίνει κυβέρνηση αν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν.




Μετά από το επόμενο Γιουρογκρούπ που θα μάς δέσουν οι εταίροι για τα επόμενα 50 χρόνια, μάλλον ο Αλέξης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός στα 90 του για να σώσει την χώρα. 

Απειλούμαστε από τους γείτονές μας, που με το πάθος τους για μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ξέρουμε πολύ καλά τι μάς περιμένει και στους τόπους κατοικίας ή καταγωγής μας. Άντε τώρα η υποψήφια σωτήρας νοσοκόμα και ο υποψήφιος σωτήρας κλητήρας να καταλάβει τι σημαίνει ότι τα διεθνή funds ήρθαν και στο χωριό μας να μας αναπτύξουν. Θα ψηφίζουν με χέρια και με πόδια για τα δάση, τα χωριά, τα ποτάμια, τα νερά και για ό,τι έχει μείνει λίγο ακόμη όρθιο, διότι δεν φθάνει που έχουν δικαίωμα να κατέρχονται στις εκλογές, έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα για να σώσουν τον κώλο τους με την ψήφο τους κι ας κάψουν το τομάρι ακόμα και του αγέννητου δισέγγονού σου.

Απειλούμαστε από τις αναπτυξιακές προωθήσεις που με μία υπογραφή μέσω του fast track του Ράιχενμπαχ και του Χατζηδάκη ο κάθε ξένος επενδυτής μπορεί να βρεθεί με ένα ολόκληρο χωριό δικό του, με ένα ολόκληρο νησί δικό του, με ένα ορυχείο δικό του την ώρα που εσύ στήνεσαι στον γκισέ της τράπεζας ή το δημόσιου ταμείου να παρακαλάς να μην σε χώσουν φυλακή γιατί δεν χρωστά το Κράτος, αλλά εσύ χρωστάς αυτά που έφαγε το Κράτος. 

Απειλούμενο είδος ο Έλληνας από εξωτερικούς και εγχώριους μακελάρηδες, από κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους που τους έλαχε να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πλιάτσικο όλων των εποχών και όλων των ηπείρων. 

Απειλούμαστε από μια πολιτισμένη Γερμανία που έχει ως νόμο του κράτους της από προχθές, οι φτωχές μανάδες της Ανατολικής Ευρώπης να μπορούν να γεννάνε τα παιδιά τους σε νοσοκομεία της Γερμανίας αρκεί τα παιδιά να μένουν στα χέρια των Γερμανών και οι μανάδες να γυρνάνε πίσω στις φτωχές χώρες τους οι οποίες ανήκουν και αυτές στην Ε.Ε. Αναρωτιέσαι μετά από αυτό τι θα απογίνουν οι μελλοντικές φτωχές ανασφάλιστες μανάδες της Ελλάδας και τα αγέννητα παιδιά τους. Οι απόγονοι του Γιόσεφ Μένγκελε ποτέ δεν έγιναν ανθρωπιστές, απλά ανέστειλαν τα πειράματα των μεταμοσχεύσεων και της Φυλετικής Υγιεινής για το 2014 και πέρα. 

Απειλούμαστε από τις Τράπεζες της Ελλάδας που πουλάνε νόμιμα και ηθικά από την πίσω πόρτα γη και ύδωρ σε μεγαλοκαρχαρίες. Εμείς κοιτούσαμε το ΤΑΙΠΕΔ και η Πειραιώς πούλησε στον Πόλσον τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ που απέκτησε από την Αγροτική μετά την αρπαγή της, τάχα για την μη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Από το πρωί ως το άλλο πρωί μια απειλή κατά της ζωής μας ζούμε. Όλοι εχθροί μας και όλοι «σωτήρες» μας. Να εξευτελιζόμαστε για ένα μαρούλι και μισό κιλό ντομάτες στη μέση του δρόμου. Να μαζεύουμε κουπόνια κομματικών εφημερίδων για ένα λίτρο γάλα των 50 λεπτών διαβάζοντας στο πλάι τα προγράμματα ευτυχίας και εξευρωπαϊσμού των πολιτευόμενων ξεδιάντροπων. 

Απειλούμαστε από την αυτοξεφτίλα μας. Αντί να φτύνουμε κατάμουτρα μικρούς και μεγάλους νεοσωτήρες της Ευρώπης, της Ελλάδας, των Περιφερειών, των Δήμων και των χωριών, φυλάμε το σάλιο μας να κολλήσουμε καλά τον φάκελο της αυτοκτονικής μας ψήφου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου