Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΚΕΪ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ!


Με… περήφανο χορηγό τους Εβραίους της Πρεσβείας του Ισραήλ, αλλά και αυτή της Σουηδίας και πολλών άλλων φορέων και εταιρειών, ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα γκέι εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 25 του μήνα. Με περίσσιο θράσος οι διοργανωτές κάνουν σημαία τη διαφορετικότητά τους βγάζοντας φόρα παρτίδα τις θέσεις τους ότι μια queer προοπτική ίσως αποτελέσει βάθρο για μια καλύτερη κοινωνία!



Και μέσα σε όλα προφανώς αποθεώνουν και τον Καμίνη, αναφέροντας πως η Αθήνα είναι μια πόλη προοδευτική ακόμα και μέσα στην κρίση. Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε της Αθήνας που το καταφέρατε και το επιτρέψατε αυτό, τώρα, ίσως έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να επανεκλεγείτε…

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Το Outview Film Festival κλείνει 8 χρόνια παρουσίας και επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον στο Γκάζι και συγκεκριμένα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, 15-25 Μαΐου. Έντεκα (11) απολαυστικές ημέρες με queer προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, πολιτιστικά δρώμενα, workshop, πολλά parties και απονομή βραβείων.

8th Outview Film Festival
«Δεν πολιτεύεται, αλλά ασκεί πολιτική μέσα από την τέχνη»
«δεν πολιτεύομαι, θα μείνω αφοσιωμένος στον άντρα & στα βιβλία μου» Αύγουστος Κορτώ 2014
11 ημέρες queer κινηματογράφου
15 – 25 Μαΐου 2014
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, 104 35, Κεραμεικός, Αθήνα)

Τιμές των εισιτηρίων:
Εισιτήριο προβολής: 5 ευρώ
Ημερήσιο εισιτήριο: 8 ευρώ
Εισιτήριο διαρκείας: 50 ευρώ

(Δεν θα υπάρξει προπώληση, τα ταμεία της Ταινιοθήκης θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 17.00 (στις 15 Μαΐου θα είναι ανοιχτά από τις 19.00)

Το «δεν πολιτεύομαι», μου ακούστηκε ως «δεν παντρεύομαι» και το «θα μείνω αφοσιωμένος στον άντρα μου και στα βιβλία μου» μου ακούστηκε ως «θα κάνω τη επανάσταση μου». Πόσο πλάκα έχει μια πρόταση που αν την έλεγε ένας ετεροφυλόφιλος θα ήταν πιο στερεοτυπική από ποτέ. Ζούμε σε εποχές που οι ανατροπές έρχονται από τις αυτοαναιρέσεις των δεδομένων. Γέλασα πάρα πολύ όταν μια φίλη, μου είπε «μα εγώ ως στρέιτ ποτέ δεν έχω πει θα μείνω αφοσιωμένη στον άντρα μου, πόσο μικροαστικό είναι αυτό που είπε ο Κορτω;». Τι ακριβώς είναι μικροαστισμός πλέον στις μέρες μας;

Την στιγμή που το lesbian.gr ξεπερνά τa 2.000.000 views εκ των οποίων το 54% είναι ζευγάρια και στρέιτ άντρες, την στιγμή που οι γκέι και οι λεσβίες απαιτούν δικαίως ένα σύμφωνο συμβίωσης και γεννάνε παιδιά και διεκδικούν το δικαίωμα στην υιοθεσία, την ιδία ακριβώς στιγμή οι στρειτ έχουν αποδείξει και βροντοφωνάζουν ότι ο γάμος δεν σημαίνει ευτυχία και ακριβώς την ίδια στιγμή τα ανατολικά αγόρια και κορίτσια (οι «λαθρομετανάστες») αποτελούν αντικείμενο πόθου για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας, αυτήν ακριβώς την στιγμή το ίδιο που ονομαζότανε «μικροαστισμός» μπορεί να αποτελέσει μια queer προοπτική για μια καλύτερη κοινωνία. Maria Cyber

8ο Outview Film Festival και φέτος έχει να παρουσιάσει το δυνατότερο πρόγραμμα του μέχρι σήμερα. Με πάνω από 70 ταινίες, με Masterclass, workshop, events, περισσότερα βραβεία, επώνυμους καλλιτέχνες και για πρώτη φορά τόσους πολλούς καλεσμένους σκηνοθέτες, με συνεργασίες με πρεσβείες, ινστιτούτα και δυνατά media, αποτελεί ένα κινηματογραφικό -και όχι μόνο- δρώμενο στην πόλη μας που άξια μπορεί να περηφανευτεί ότι η Αθήνα που ζούμε και αγαπάμε είναι μια πόλη προοδευτική ακόμα και μέσα στην κρίση. Το φετινό Outview Film Festival που φέτος κλείνει τα 8 χρόνια του, συμπίπτει με τις εκλογές.

Το Outview ακόμα και αν δεν πολιτεύεται και μένει αφοσιωμένο πρωτίστως στην ποιότητα των ταινιών που φιλοξενεί, ασκεί πολιτική και ασκεί πολιτική σε μια χώρα που δυστυχώς ακόμα επιμένει να θεωρεί τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό μη αποδεκτό. Έτσι για το φετινό σύνθημα της αφίσας του, δανείζεται μια δήλωση που πυροδότησε έναν ακόμα δημόσιο «μίσους λόγο» και χαιρετά την δικαστική έκβαση που αυτός προκάλεσε ακόμα και αν για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, είχαμε αμέσως μετά μια δήλωση μετάνοιας. Πάρτε μια γεύση από το υπέροχο programming του και βρεθείτε δίπλα μας ως επιβεβαίωση ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία που να χωράει όλες τις διαφορετικότητες!

Εναρκτήρια ταινία
Eastern Boys (Robin Campillo, France, 128’, 2013)

Οι ταινίες έναρξης του φεστιβάλ προβάλλονται με την πολύτιμη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Πρόκειται για το “Eastern Boys”, καθώς και τη μικρού μήκους ταινία “Price tag”. Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Olivier Rabourdin (Αρπαγή, Μεσάνυχτα στο Παρίσι), ο οποίος πρωταγωνιστεί και στις δύο ταινίες, θα είναι παρών και θα τις προλογίσει.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Όμορφα κι ατίθασα αγόρια από την Ανατολική Ευρώπη: έρχονται από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία… Ο μεγαλύτερος δε φαίνεται να είναι πάνω από 25 ετών, όσο για το μικρότερο… δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε στα σίγουρα την ηλικία του. Περνάνε όλη τους την ημέρα στο σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι. Η φαντασία θέλει να τους ονειρεύεται ως εκδιδόμενους άντρες. Έτσι λοιπόν κι ο Daniel, ένας διακριτικός κύριος γύρω στα πενήντα, έχει βάλει στο μάτι έναν από αυτούς τους νεαρούς, τον Marek. Κάποια στιγμή, επιτέλους, βρίσκει το κουράγιο να πάει να του μιλήσει και ο νεαρός συμφωνεί να ακολουθήσει τον Daniel την επόμενη μέρα στο σπίτι του… Όμως ο Μάρεκ δε φτάνει μόνος του και μία ολόκληρη περιπέτεια ξεκινά, ένα ταξίδι βίας, πάθους, ανατροπών, ερωτικών και κυρίως ανθρώπινων δεινών και ηδονών ξετυλίγονται με φόντο ένα σπίτι στο Παρίσι.

“Τολμηρό, ρεαλιστικό, τρυφερό, αφοπλιστικό, το «Eastern Boys» του Ρομπέν Καμπιγιό δεν είναι (μόνο) μια ταινία για τους μετανάστες ή τον πληρωμένο έρωτα, αλλά ένας οδηγός επιβίωσης που ίπταται πάνω από τα ταμπού και την εύκολη κριτική.” Flix.gr

“Η δεύτερη ταινία του Robin Campillo είναι παράλληλα μια δραματική ταινία, μια τρυφερή ιστορία αγάπης και ένα αγωνιώδες θρίλερ” Variety

Ταινία Λήξης
To φεστιβάλ θα κλείσει με την πολυβραβευμένη ταινία “Ιn the name of” που κέρδισε το Βραβείο Teddy στην Berlinale 2013
Ιn the name of (Malgorzata Szumowska, Poland, 102’, 2013)

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Το να είσαι γκέι και να το κρύβεις είναι μία τακτική που δυστυχώς απαντάται συχνά στις κλειστές ομοφοβικές μας κοινωνίες. Όταν όμως έχεις διαλέξει και το επἀγγελμα του ιερέα, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο πάτερ Adam αναλαμβάνει την ενορία ενός μικρού χωριού στην Πολωνία. Οργανώνει ένα κοινοτικό κέντρο για αγόρια και οι ντόπιοι τον δέχονται ως δικό τους. Όλοι τον εκτιμούν αφάνταστα αλλά δεν γνωρίζουν ότι ο ίδιος παλεύει με ένα δικό του μυστικό. Όταν θα γνωρίσει έναν εκκεντρικό νέο, ο πάτερ Adam θα αναγκαστεί επιτέλους να αντιμετωπίσει τα δικά του σκοτάδια…

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:
Δωρεάν προβολή της ταινίας “Valentine Road” την Τετάρτη 21 Μαΐου στις 18.00 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η ταινία αποκαλύπτει την ομοφοβία, το σεξισμό, το ρατσισμό και το σχολικό εκφοβισμό (bullying) που επικρατεί στην Αμερικάνικη καθημερινότητα. Ταυτόχρονα, ξεμπροστιάζει ένα δικαστικό σύστημα το οποίο στέκεται ανίκανο να αντιμετωπίσει αυτήν την πραγματικότητα. Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με τη Νέλλη Καούνη (Colour Youth)
Η βραβευμένη στις Κάννες ταινία “ Stranger by the lake” θα προβληθεί στην Αθήνα και σίγουρα θα προκαλέσει. Ο Αλέν Γκιροντί, με την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του «Ο άγνωστος στη λίμνη», σάρωσε τις μνείες στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια πολλών κριτικών και κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».
Δεν θα λείψουν ούτε φέτος οι Ελληνικές συμμετοχές. Νέοι και παλιοί κινηματογραφιστές θα μας παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους τους. Παράλληλα, θα δούμε κι ένα μικρό teaser από τη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Χρήστος Βούπουρας “Εσπερινή Συμφωνία” όπως και την τελευταία δουλειά του Άνθιμου Ανανιάδη.
Η πολυβραβευμένη ταινία “Out in the dark” διεισδύει στη σχέση ενός Παλαιστίνιου με έναν Ισραηλινό και θίγει πολλά ζητήματα γύρω από την αγάπη και την, ενίοτε, επικινδυνότητά της. Θα σας θυμίσει το αξέχαστο “The Bubble”
Η νέα ταινία της Anna Margarita Albelo με την Guinevere Turner, “Who’s afraid of Vagina Wolf”, θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα! Μία ταινία πάνω στις λεσβίες, τα μπερδέματα και τους έρωτές τους…
Η προσωπικότητα του φλεγματικού, Gore Vidal αποτυπώνεται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, “Gore Vidal: United Stated of Amnesia”. Λίγοι έχουν επηρεάσει τον κόσμο της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της πολιτικής, όπως ο Gore Vidal. Εμπεριέχοντας μοναδικές συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Gore Vidal, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα πορτραίτο αυτού του ζωντανού θρύλου του Αμερικάνικου Φιλελευθερισμού.
Θα μάθουμε για τον Άλαν Τούρινγκ, τον εμπνευστή και δημιουργό της φερώνυμης υπολογιστικής μηχανής που θεωρείται ο πρόδρομος των σημερινών περίπλοκων υπολογιστών. Αυτή η μαθηματική ευφυία υποβλήθηκε σε χημικό ευνουχισμό επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Μαθαίνουμε για την πρωτοποριακή σκέψη και τη σεξουαλικότητά του στην ταινία “Codebreaker”.
Θα δούμε την εξαιρετική ταινία από την Γερμανία, “Free Fall” για έναν διχασμένο αστυνομικό που πρέπει να επιλέξει μεταξύ της εγκύου γυναίκας του και του νέου του έρωτα.
Θα μαγευτούμε με τις μουσικές του Antony, από τους “Antony & the Johnsons” στο ντοκιμαντέρ, “Turning”.
Θα γελάσουμε με την νέα κωμωδία “G.B.F.” — ειδικά αν είμαστε λάτρεις του Glee. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ!
Θα προβληματιστούμε και θα συγκινηθούμε με τους ήρωες του “Pit Stop”, μιας ταινίας που έκανε πρεμιέρα στο Sundance Festival.Γιατί τελικά εκεί που δεν το περιμένεις έρχεται ο έρωτας της ζωής σου…
Στο “The Dog” θα μάθουμε για τον John Wojtowicz, τον άνθρωπο για τον οποίο γυρίστηκε η ταινία “Σκυλίσια Μέρα” με τον Αλ Πατσίνο. Συγκρατείστε αυτή τη λεπτομέρεια : έκανε απόπειρα ληστείας για να πληρώσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου του συντρόφου του. Αποτυπώνεται στην κάμερα το πορτραίτο αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου, που εύκολα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως αξιαγάπητο, ηρωικό και σίγουρο ως αυτοκαταστροφικό.
Η ζωή του ακτιβιστή Buck Angel αποτυπώνεται στα ντοκιμαντέρ “Sexing the Transman” και “Mr. Angel”. Πρωτοποριακά ντοκιμαντέρ που εξετάζουν την FTM (Female to Male) σεξουαλικότητα.

EVENTS
Queer parties και events για όλα τα γούστα!

Εικαστική έκθεση «Η εμπειρία σου μετράει» στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης. Η έκθεση «Η εμπειρία σου μετράει» δημιουργήθηκε από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας για την παρουσίαση της πορείας της ομάδας, από την δημιουργία της έως σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη των μελών και φίλων της. Eπιμέλεια έκθεσης Γιώργος Στριφτάρης.
Vagina Wolf Party το Σάββατο 17 Μαΐου με αφορμή την προβολή της ταινίας “Who’s afraid of Vagina Wolf”.
House of Field Party, την Τρίτη 20 Μαΐου στο Shamone με special guest την Patricia Field, τη στυλίστρια — μεταξύ άλλων — του Sex and the City!
Meet the Beavers Party, την Πέμπτη 22 Μαΐου στο αγαπημένο μας στέκι Beaver, με αφορμή την προβολή της ταινίας “ Camp Beaverton: Meet the Beavers”.
Healing By Sharing: Την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 20.30 βίντεο προβολή και ακολουθεί πάνελ με ομιλήτριες για μια εμπειρική προσέγγιση στην ζωή με τον καρκίνο, η εκδήλωση θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης.
Kink Party την Παρασκευή 23 Μαΐου. Μετά από την προβολή του ντοκιμαντέρ του James Franco και της Christina Voros, «Kink», την Παρασκευή 23 Μαΐου, μαζευόμαστε στο Apartment (Κολωνού 76, Μεταξουργείο) για να βγάλουμε την kinky πλευρά μας με την Mistress Lola!
Alexander Sauna Party, το Σάββατο 24 Μαΐου. Μετά από την προβολή της ταινίας «Age of Consent», που μιλάει για το θρυλικό fetish bar του Λονδίνου, «The Hoist» θα μεταφερθούμε όλοι δίπλα, στην Alexander Sauna.
Τελετή λήξης κι Απονομή Βραβείων στο Shamone, την Κυριακή 25 Μαΐου με παρουσιάστριες τις Ανδριάνα Μπάμπαλη και την Etten & special guest τον Γιώργη Χριστοδούλου. Την επιμέλεια ντυσίματος των Ανδριάνα Μπάμπαλη και Etten έχει αναλάβει το περιοδικό Ozon.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ:
Ο Olivier Rabourdin θα παρουσιάσει την ταινία έναρξης “Eastern Boys” στην οποία πρωταγωνιστεί.
Η Patricia Field θα παρουσιάσει την ταινία “The Little House That Could”, ένα ντοκιμαντέρ για τον Οίκο της Field.
O σκηνοθέτης Yariv Mozer, μετά το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ “The Invisible Men” που είδαμε στο Outview 2013, επιστρέφει με τη νέα του ταινία “Snails in the rain”, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τελ Αβίβ και έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές!
Ο σκηνοθέτης Chris Belloni θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του, “I am gay and muslim”, ένα ντοκιμαντέρ για την ομοφυλοφιλία και τα γκέι δικαιώματα στον Ισλαμικό κόσμο.
O Lawrence Ferrara θα παρουσιάσει το προκλητικό του ντοκιμαντέρ για την αρρενωπότητα και την γκέι αντρική σεξουαλικότητα, “ Power erotic”.
Οι Angie West, Jackie Nunn και Bonnie Rae Brickman θα παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους “Mark Bunyan: Very Nearly Almost Famous” και “Angie & Jackie Final Cut”
Η σκηνοθέτρια J. Jackie Baier θα παρουσιάσει την ταινία “Julia” και το «Fucking Different XXY».
Ο σκηνοθέτης Charles Lum θα παρουσιάσει την ταινία του “Age of consent” μετά από το θεαματικό τους sold out στο Λονδίνο.
Ο παραγωγός Jurgen Brunning θα παρουσιάσει τη νέα του παραγωγή “And you Belong” μια ταινία για το queer συγκρότημα “Scream Club” και θα παραδώσει ένα workshop “Πώς να δημιουργήσετε εναλλακτικό post porn”
H σκηνοθέτρια Jena Serbu και η παραγωγός Dawn Smith θα παρουσιάσουν τη νέα τους ταινία μικρού μήκους, “Sugar cookie”, μια ταινία που παίζει με την ιδέα της μονογαμίας και του ερωτικού παιχνιδιού.
Η σκηνοθέτρια Yulia Matsiy θα παρουσιάσει το επίκαιρο ντοκιμαντέρ της, “They hate me In vain – LGBT christians in today’s Russia”, το πρώτο ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την καθημερινότητα που βιώνουν οι LGBT χριστιανοί στην Ρωσία.
Και φυσικά οι έλληνες κινηματογραφιστές μας που θα παρουσιάσουν τις νέες τους ταινίες: Νίκος Κυρίτσης, Ορέστης Μαλτέζος, Menelas, Maxim Cirlan, Μιχάλης Μαράβας.

Βραβεία
Φέτος θα δωθούν από το Outview Film Festival δύο βραβεία: “Καλύτερης Ταινίας”και “Καλύτερου Ντοκιμαντέρ”. Η κριτική μας επιτροπή αποτελείται από τους εξής:

Χρήστος Βούπουρας (Σκηνοθέτης)
Χρήστος Δήμας (Σκηνοθέτης)
Πέννυ Παναγιωτοπούλου (Σκηνοθέτρια)
Αύγουστος Κορτώ (Συγγραφέας)
Μέμη Κούπα (Σκηνοθέτρια)

Από την ομάδα του Antivirus, θα δωθεί το βραβείο της “Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους”.
Η απονομή βραβείων θα γίνει την Κυριακή 25 Μαΐου στο Shamone.
Και φυσικά το καλύτερο βραβείο το δίνετε εσείς μέσα από τις ψήφους σας στον κινηματογράφο, ψηφίζοντας για την καλύτερη ταινία!

«Απολάυστε» εδώ τους χορηγούς της εκδήλωσης:

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου