Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σοκ! Ο Δένδιας δηλώνει ότι οι αστυνομικοί φυλάνε τους VΙP και όχι τον απλό πολίτη


Η κουβέντα περί της διαφθοράς στη σημερινή συνέντευξη Δενδια στον Βήμα fm, όπου ο κ. υπουργός της δημόσιας τάξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση- διαπίστωση του δημσιογράφου Νότη Παπαδόπουλου, όχι μόνο υπερθεματίζει ότι οι αστυνομικοί φυλάνε τους VIP αφήνοντας στοέλεος της εγκληματικότητας τον απλό πολίτη, αλλά αφήνει στη διακιτική ευχέρεια του οποιουδήποτε, να βγάλει τα συμπεράσματα του αναφορικά με το τί κάνουν "εξωδίκως" οι αστυνομικοί.




Διαβάστε το σχετικό επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης.

Δημοσιογράφος: Και πολλοί από αυτούς φυλάνε και VIP πρόσωπα και όχι τον απλό πολίτη...

Υπουργός: Εάν σας πω τι κάνουν, μα πάρα πολλοί από αυτούς, θα εκπλαγείτε.

Και στη συνέχεια, στην εξέλιξη του λόγου είπε τα εξής:

Να σας πω ένα άλλο παράδειγμα, για να μην το προσωποποιούμε; 550 Αστυνομικοί φυλάνε αεροδρόμια. Που δεν χρειάζεται να είναι Αστυνομικοί. Μπορούσαν να ήταν security . Επειδή, παρά τις προσπάθειες που κάνει ο νυν Διοικητής, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει καθυστερήσει τους διαγωνισμούς - πρέπει να  είχαν γίνει από το ΄13 - και κατά συνέπεια υπηρεσίες security για 16 αεροδρόμια της χώρας θα πρέπει να κάνει η Ελληνική Αστυνομία. Και έτσι κάθε  πεντάμηνο 550 Έλληνες Αστυνομικοί φεύγουν από την Αθήνα ή από διάφορα άλλα πόστα  και τρέχουν δεξιά και αριστερά και κάνουν δουλειά που δεν είναι αστυνομική  εργασία. Θα μπορούσε να γίνει από security . Και αυτό συμβαίνει σε  πάρα πολλά πράγματα στο Δημόσιο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να  εξοικονομήσουμε. Εν πάση περιπτώσει όμως, ποιος είναι ο στόχος μας: να  ανεβάσουμε αυτό το 9 κόμμα κάτι τοις εκατό στο 14. Αυτό θα σημαίνει 50%  περισσότερη αστυνόμευση στον πολίτη. Είναι μία άλλη ποιότητα ζωής για τον Έλληνα  πολίτη. Και σε σχέση με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα οποία εντάσσουμε σε ένα  συνολικό πλαίσιο και τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε  από το νέο ΕΣΠΑ, λέγεται Σ.Ε.Σ., Στρατηγική Εταιρική Σχέση πια, δεν λέγεται  ΕΣΠΑ, αλλά ας λέμε ΕΣΠΑ για να καταλαβαίνει ο ακροατής γιατί συζητάμε, της  επόμενης περιόδου και τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΄14 - ΄20, πιστεύω ότι σε,  δυόμισι με τρία χρόνια θα μπορούμε να έχουμε μία σύγχρονη Αστυνομία με άπειρα  μεγαλύτερες δυνατότητες. Άπειρα μεγαλύτερες.   

Το άφησε σε εκκρεμότητα, καθώς στη συνέχεια άλλαξε το "τροπάρι". Η ανεξίτηλη μομφή όμως έμεινε ως στίγμα στους αστυνομικούς και μάλιστα από τον πολιτικό προϊστάμενο τους, σε μια ημέρα μάλιστα που ένας αστυνομικός, σκοτώθηκε στο βωμό του καθήκοντος, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου