Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι θλιβεροί μετανάστες ως όπλο μαζικής καταστροφής


Το Αιγαίο είναι η πιο όμορφη θάλασσα στον πλανήτη. Αυτό το λες χωρίς να κινδυνεύεις να σε… βρίσουν ως εθνικιστή. Απλούστατα γιατί το διαπιστώνει και το παραδέχεται οποιοσδήποτε κάτοικος οποιασδήποτε χώρας το επισκεφτεί. Και το Αιγαίο σήμερα έχει γίνει πρωτοσέλιδο φρίκης σε όλο τον κόσμο. 




Η Χίος, η Σάμος, η Μυτιλήνη… Τα νησιά που με γέννησαν και με μεγάλωσαν, τα κοσμήματα του αρχιπελάγους, έγιναν συνώνυμα με την τραγωδία. Κάθε τόσο τα γαλανά νερά που τα κυκλώνουν γίνονται ο υγρός τάφος για δύστυχους ανθρώπους–θύματα: πρώτα απ’ όλα της νέας τάξης πραγμάτων στον πλανήτη και των συστημάτων που την εξυπηρετούν, όπως η ευρωζώνη, και μετά του κάθε δουλεμπόρου και του κάθε απατεώνα πωλητή ονείρων. 

Μετά θάνατον δε τους παραλαμβάνουν και κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτικοί προσφέροντας τους ένα άθλιο μνημόσυνο. 

Και καλά τα φασιστόμουτρα που γέννησε και θρέφει η σατανική ευρωζώνη, οι άλλοι που δηλώνουν «αριστεροί»; 

Έρχονται ως ελεήμονες και φιλάνθρωποι να απαιτήσουν γι αυτούς στέγη, τροφή και προστασία, σαν καλοί χριστιανοί που είναι, αριστεροχριστιανοί δηλαδή… (Μην σας κάνει εντύπωση ο όρος, στην Ελλάδα ζούμε). Και όπως κάθε καλός πιστός βλέπουν και επιζητούν τη θεραπεία του αποτελέσματος αντί να αναζητούν και να χτυπούν τις αιτίες που το δημιουργούν. Έτσι, το ποιοί και γιατί εξαθλίωσαν αυτούς τους ανθρώπους και την πατρίδα τους, που κατέστη αφιλόξενη, δεν το συζητάμε… 

Η «Ευρώπη-φρούριο» τους δολοφονεί, λένε επίσης. Ποιο φρούριο; Αν οι 28 χώρες ήθελαν φρούριο τα σύνορα, θα έστελναν τα πολεμικά τους και δεν θα πέρναγε ούτε κουνούπι τούρκικο. Ή θα έκαναν κάτι πιο οικονομικό: Όπως το να υποχρεώσουν την Τουρκία να παίρνει πίσω όσους μας στέλνει ή να απαγορεύσουν την εξαγωγή συναλλάγματος από τους μετανάστες που δεν εργάζονται νόμιμα σε ευρωπαϊκή χώρα.

Σωστό και επιβεβλημένο είναι να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπό σου αλλά όπως συμβαίνει σε μια θεομηνία, πρώτα θα σώσεις την οικογένειά σου και μετά τους γείτονες. Σε μια Ελλάδα με 2 εκ. ανέργους, άλλους τόσους υποαπασχολούμενους και απλήρωτους, με το μισό λαό κάτω από το όριο της φτώχειας και με τους νέους μας να φεύγουν από την άλλη πόρτα, η διαρκής εισροή πεινασμένων και ως εκ τούτου πρόθυμων να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί δεν σας ανησυχεί και δεν σας βάζει σε σκέψεις για το τι επιδιώκουν κάποιοι με αυτό; 

Ίσως οι παρακάτω επισημάνσεις ενός σπουδαίου φιλόσοφου σας βοηθήσουν. Λέγεται Καρλ Μαρξ και κανονικά όλοι οι αριστεροί τον γνωρίζουν: 

• Σκοπός της αθρόας εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου. Με αυτούς ρίχνουν σιγά-σιγά το μεροκάματο στο δικό τους επίπεδο. 
• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες, διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η ενότητα και η εργατική επανάσταση, διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία, ενθαρρύνεται ο ρατσισμός και η μεταξύ τους βία. 
• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενώ με τον εργατικό υπερπληθυσμό που δημιουργεί πλεόνασμα ρίχνει το επίπεδο ζωής όλων στη κατάσταση του δουλοπάροικου. 
• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών. 

Ποια είναι λοιπόν η σωστή κίνηση σήμερα για τη χώρα μας; 
Να πάρουμε τα πολυβόλα και να τους σκοτώσουμε όπως θέλει η ακροδεξιά; 
Να συνεχίσουμε την υποκρισία των μνημονιακών που συνοψίζεται στο γνωστό «βάρε με κι εγώ να κλαίω και να κάνω πως δεν θέλω»; 
Ή να ακολουθήσουμε την ακραία συστημική, ή έστω ανόητη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- «ανοίχτε διάπλατα τα σύνορα, όλοι οι καλοί χωράμε»; 

Όχι. Πρώτα θα φροντίσουμε να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα μας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους μηχανισμούς που εξαθλιώνουν χώρες και λαούς και μετά θα σταθούμε πλάι σε αυτούς τους δύστυχους. Και όχι με ελεημοσύνη. «Αν δώσεις ένα ψάρι στο φτωχό θα χορτάσει για μια μέρα. Αν τον μάθεις να ψαρεύει θα είναι χορτάτος σε όλη του τη ζωή» λέει μια σοφή κινέζικη παροιμία. 

* Δημοσιεύθηκε στην «Αλήθεια» της Χίου 10 / 5 / 14


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου