Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σπιτική λεμονάδα


Την Πρωτομαγιά μαζί με το Μάη έφερα σπίτι και μια μεγάλη σακούλα μοσχομυριστά λεμόνια. Πήρα, λοιπόν, τη συνταγή της γιαγιάς μου κι έφτιαξα την πιο νόστιμη λεμονάδα που έχω πιεί ποτέ! Έγινε ανάρπαστη! Δες τις οδηγίες για να την φτιάξεις κι εσύ.




 Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη λεμονάδα σου είναι: 650ml χυμό λεμόνι (όσο πιο αγνά λεμόνια βρεις, τόσο καλύτερα), 200ml νερό, 600gr ζάχαρη, 1 λεμόνι χωρίς κερί για να πάρεις τη φλούδα του. Με αυτές τις δόσεις θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα.

Ξεκινάς στίβοντας τα λεμόνια σου. Το πόσα λεμόνια θα χρειαστείς εξαρτάται από τον τύπο τους και το πόσο χυμό θα βγάλουν. Ξεκίνα με περίπου 3 κιλά και βλέπεις.

Αφού τελειώσεις με το στύψιμο βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και άσε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.

Μην ξεχάσεις να βάλεις στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι σου. Ήδη θα πρέπει να σου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά...

Όσο το σιρόπι σου σιγοβράζει μπορείς να σουρώσεις τον χυμό λεμόνι που έχεις στύψει. Δεν θέλεις να πίνεις λεμονάδα με πραγματάκια μέσα ε;

Τέλος, όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμόνι. Το αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και το κατεβάζεις από τη φωτιά.

Η λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξεις στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο και χρωματιστό καλαμάκι!

Είναι ό,τι πρέπει για πάρτυ και για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού που έρχονται!

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου