Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Goldman Sachs: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ και πτώση του ΠΑΣΟΚ φέρνουν εκλογές


Εκλογές βλέπουν στη Ελλάδα οι αναλυτές της Goldman Sachs.




Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο από τις ευρωεκλογές, και έτσι εξηγεί την άνοδο στα τόσο στα ελληνικά ομόλογα όσο και σε αυτά της περιφέρειας, αλλά και την πτώση στις μετοχές.

Οι εκλογές επαναφέρουν το ελληνικό ρίσκο
Δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια, πάντα σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι μία εντυπωσιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό πάνω από 30% και διαφορά μεγαλύτερη του 3% από την Νέα Δημοκρατία. Σε αυτήν την περίπτωση θα φούντωσε το αίτημα για πρόωρες εκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμα και αυτοδυναμία.

Το δεύτερο σενάριο αφορά σε μείωση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά κάτω από 6%. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναλυτές βλέπουν ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, παραιτήσεις βουλευτών και πρόωρες εκλογές.

Εξαφάνιση των θεωριών για δραχμή θα έρθει εαν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ισορροπημένο αναφέρεται στην έκθεση.Και ως ισορροπημένο εξηγούν πως θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εσωτερικό διάλογο με πιο μετριοπαθείς θέσεις για την περίπτωση που κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πάντως η Goldman Sachs από τη μία θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκρουσιακή διάθεση με την ευρωζώνη και από την άλλη πως τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει ριζικά το μακροοικονομικό τοπίο στην Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ο επίλογος της έκθεσης: H περίπτωση της Ελλάδας είναι μεμονωμένη και ο κίνδυνος μετάστασης είναι περιορισμένος.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου