Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αναπόφευκτες οι Εθνικές Εκλογές….


Με αγωνία περιμένουν όλοι στο πολιτικό σύστημα τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα οποία και θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. 




Τα κόμματα βρίσκονται σε εγρήγορση, αφού διακυβεύονται πολλά για το μέλλον τους και γι’ αυτό το έχουν ρίξει στον «πόλεμο μέχρις εσχάτων». Και η μεν κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τη δυναμική της και να συνεχίσει την ίδια και σκληρότερη πολιτική χωρίς Εθνικές Εκλογές, η δε αντιπολίτευση επιθυμεί τον ερχομό της στην εξουσία και επιθυμεί διακαώς τις Εθνικές Εκλογές.

Με αγωνία περιμένουν όλοι στο πολιτικό σύστημα τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα οποία και θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. Τα κόμματα βρίσκονται σε εγρήγορση, αφού διακυβεύονται πολλά για το μέλλον τους και γι’ αυτό το έχουν ρίξει στον «πόλεμο μέχρις εσχάτων». Και η μεν κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τη δυναμική της και να συνεχίσει την ίδια και σκληρότερη πολιτική χωρίς Εθνικές Εκλογές, η δε αντιπολίτευση επιθυμεί τον ερχομό της στην εξουσία και επιθυμεί διακαώς τις Εθνικές Εκλογές. 

Μετά και τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής και αφού η κυβέρνηση έχασε μέρος της δυναμικής της, το θέμα των βουλευτικών εκλογών άρχισε να… ανεβαίνει. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στην διάψευση των όποιων σεναρίων, αναφέροντας πως δεν είναι απαραίτητες αφού αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα σημαντικότερα ζητήματα. Και δεν… έσπρωξε περισσότερο το θέμα. 

Και δεν το έκανε, γιατί όπως σας έχουμε αναφέρει, δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο νέων εκλογών, τουλάχιστον αυτή την χρονική περίοδο, σε συνεννόηση πάντα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι της Ν.Δ. θέλουν να τραβήξουν όσο πιο πίσω γίνεται το ζήτημα γιατί γνωρίζοντας, μέσω κρυφών δημοσκοπήσεων που διενεργούν, πως αν πραγματοποιηθούν εκλογές δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν στην εξουσία. 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα μπορούν να το κάνουν για πολύ ακόμα. Και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αυτό που αναφέρεται ανάμεσα σε πολιτικούς και όχι μόνο, είναι πως οι Εθνικές Εκλογές είναι πλέον αναπόφευκτες, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μάλιστα, κάποιοι, όπως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης το έχει αναφέρει επίσημα σε συνέντευξη Τύπου. 

Η κυβέρνηση, όπως λένε, δεν θα αντέξει, αφού μετά τις ευρωεκλογές δεν θα μπορεί πλέον να κρατήσει μυστικά τα νέα σκληρά μέτρα που θα προκαλέσουν νέα οργή του κόσμου. Τα οποία, με την ανοχή της Τρόικα και της Ε,Ε, δεν επισημοποιούνται τώρα, αφού η παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται σε κοινή γραμμή μαζί τους. Πάμε λοιπόν για Εθνικές Εκλογές μέσα στο καλοκαίρι ή τον Σεπτέμβριο… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου